АТОвці Житомирщини  підозрюють керівництво Держгеокадастру у зловживанні службовим становищем

АТОвці Житомирщини  підозрюють керівництво Держгеокадастру у зловживанні службовим становищем

Уже неодноразово скандальна ситуація з житомирським Держгеокадастром набувала неабиякого резонансу. Все через єдине питання – затримка видачі земельних ділянок.

 

Сьогодні, 14 вересня, житомирські  АТОвці вкотре прийшли до стін Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області. Кажуть, що по кілька років стоять у черзі на землю та до цього часу нічого не отримали. Натомість родичі заступників керівника Держгеокадастру у Житомирській області отримують земельні ділянки за лічені тижні.

«У нас є підстави підозрювати у зловживанні своїм службовим становищем двох заступників керівника нашого Держгеокадастру. Зокрема, цього року протягом десяти днів отримав земельну ділянку рідний брат заступника голови Держгеокадастру  Вікторії Головакової. Минулого року землю отримали батьки ще однієї заступниці Оксани Присяжнюк», - розповів голова обласної спілки «Мир і любов в Україні»  Михайло Бондаренко.

Відео дня

Учасники бойових дій на сході країни обурюються, адже більшість з них не можуть отримати землю ще з 2014 року.

«На місцях в районах працівники держкадастру спеціально не приймають заяви в учасників бойових дій, постійно знаходячи в них помилки. А потім ці ділянки оформляють на підставних осіб. І виходить АТОвці, дружини та батьки загиблих, інваліди війни ходять туди даремно, і при цьому представники держкадастру у Житомирській області посилаються на те, що видачу землі героям АТО блокує Київ», - додав Михайло Бондаренко.

АТОвці переконані, цією справою мають займатися правоохоронні органи, адже керівництво Держгеокадастру України це питання спеціально ігнорує. Тому вимагають звільнення керівника Держгеокадастру обасті і його заступників. 

«Вимагаймо негайного звільнення посадових осіб, а саме в. о. керівника Держгеокадастру в Житомирській області Сергія Козакова, його заступників Вікторії Головакової та Світлани Присяжнюк за саботаж Указу Президента України. Термінового перегляду усіх поданих документів і видачу захисникам України землі. А також створення наглядової ради при Держгеокадастрі в Житомирській області з числа учасників бойових дій у зоні АТО з кожного району Житомирської області», - йдеться у тексті заяви учасників бойових дій.

Алла Гетьман

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up