Асенізатори, які обслуговують приватний сектор Житомира,  не мають підстав для підвищення цін за надання своїх послуг - міська влада

Асенізатори, які обслуговують приватний сектор Житомира,  не мають підстав для підвищення цін за надання своїх послуг - міська влада

Нагадаємо, з 1 травня житомирські асенізатори оголосили страйк, припинивши вивіз рідких побутових відходів у місті.

Сталося це через те,що КП «Житомирводоканал» різко підняв ціну на злив рідких побутових відходів з автоцистерн, що обслуговують приватний сектор в обласному центрі. Сума зросла майже удвічі: якщо зараз за кожен рейс асенізатори беруть по 280 грн, то з новою ціною ця сума зросте до 600 грн. Через це асенізатори відмовилися від підписання нового договору з КП «Житомирводоканал». Згодом відбулася зустріч представників влади із приватними асенізаторами і ситуацію вдалось тимчасово врегулювати.
Сьогодні на сайті міськради з'явилася нова інформація щодо даної проблеми. "Перевізники рідких побутових відходів що відкачують стоки з  вигрібних ям у приватному секторі,  не мають підстав для підвищення цін за надання своїх послуг", - заявляють у міськраді.

Постійна  комісія  з  питань  житлово-комунального  господарства та інфраструктури  міста надала рекомендацію зупинити дію додаткової  угоди  між  КП «Житомирводоканал»  та  надавачами  послуг  з перевезення рідких побутових  відходів  з 1 червня  до 1 вересня  2021 року.

Вартість на злив стоків для асенізаторів залишилася на рівні ціни, яка застосовувалася до 1 травня цього року.  А тому у перевізників  є всі   можливості не підвищувати ціни на відкачування каналізаційних ям для приватного сектору.

Відео дня

Нагадаємо, що  стоки, які  асенізатори скидають у стічні води,  в рази перевищують всі нормативи. Водоканал провів заміри та встановив перевищення граничної допустимої концентрації стічних вод від 2-х до  20 разів.

Логічно, що за відходи, гранично допустима концентрація яких перевищує 20 разів,  тариф  має бути збільшеним.  Адже  водоканал повинен у більшій кількості витрачати й електричної енергії для того, щоб  у нашу річку потрапляла чиста вода.

Через ситуацію, у якій опинилися мешканці приватного сектору, додатковий договір  між  КП “Житомирводоканал” та асенізаторами призупинено, і  до 1 вересня 2021 року  тариф за злив стоків для власників приватних автоцистерн-асенізаторів  становить 15 грн за кубометр, так само як і встановлений  НКРЕ  КП  для мешканців з централізованим водовідведенням у багатоповерхових будинках.

Важливо: якість стічних вод, що скидаються в центральну систему водовідведення, має обов’язково контролюватися водоканалом. КП керується порядком, визначеним  наказом Міністерства регіонального розвитку №316 «Порядок проведення розрахунку стічних вод в Україні». 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Ольга Порхун

    На сьогодні ціна 700 грн. Це просто абсурд!
  • Микола Нікітін

    Гавно-войны какие-то
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up