Апарат скоротили, а реформу доводимо до завершення!

Апарат скоротили, а реформу доводимо до завершення!

У розмові із керівником апарату Житомирської обласної державної адміністрації Олегом Шарварком важко виділити щось головне і навпаки – щось назвати другорядним. Олег Борисович прийшов на посаду якраз у той час, коли державні адміністрації зазнають відчутних реформ.

І найперші зміни якраз і торкнулися апарату держадміністрації, штатного розпису усіх  її управлінь та департаментів. Лише в апараті Житомирської ОДА було скорочено 24 посади працівників. Ще на 476 посад зменшився штат усіх районних державних адміністрацій Житомирщини. Звісно, відлагодження, гармонія у роботі працівників  всієї вертикалі виконавчої влади Житомирської області визначальною мірою залежать від вміння чи навіть таланту Олега Шарварка як менеджера та організатора. До речі, деякі житомирські ЗМІ вже кількаразово наголошували на тому, що О.Б. Шарварко раніше працював директором (начальником) Київського залізничного вокзалу, певним чином намагаючись підкреслити його невеликий досвід адміністративної роботи. Проте у гонитві за можливими сенсаціями журналісти чомусь не звернули увагу на те, що Олег Шарварко й раніше займав посади державного службовця. Зокрема, він працював у Бородянській РДА Київської області, а також – у штаті Секретаріату Кабінету Міністрів України. Зрештою, якщо повернутися до роботи О.Б.Шарварка на посаді керівника залізничного вокзалу у столиці України, то це якраз той багаж досвіду, який важко здобути у будь-якому іншому місці. «У штаті Київського залізничного вокзалу, – каже Олег Шарварко, – нараховується до шести сотень працівників, які щоденно, у чотири зміни, працюють задля забезпечення безперебійного та злагодженого ритму діяльності. Так що бути керівником вокзалу – значить здобути дуже відповідальну і важливу сторінку управлінського досвіду». 

Але, звісно, Житомирська ОДА – то вже інший рівень, а для Олега Шарварка – ще й нова сторінка його трудової біографії. Серед пріоритетів, які важко виокремити у його роботі, керівник апарату все ж таки називає головне завдання нинішнього періоду. Якщо організаційний період обласної адміністрації з новим штатом апарату і новими управліннями та департаментами не викликає особливих зауважень, то робота управління з питань адміністративно-територіального устрою, яке безпосередньо підпорядковане О.Б. Шарварку, вимагає гранично прискіпливої уваги. Річ у тім, що якраз це управління безпосередньо займається усіма аспектами реформи із децентралізації влади. Олег Шарварко наголошує, що лідируючі позиції Житомирщини у процесі організації та становлення об’єднаних територіальних громад варто розвивати, підкріплювати новими кроками, а якщо точніше – новою якістю роботи. Вже до 29 листопада 2019-го року мають бути обговореними, узгодженими і внесеними до Перспективного плану формування територій громад у Житомирській області усі зауваження та пропозиції. Фактично йдеться про повне завершення процесу утворення ОТГ на Житомирщині. Наша область у цьому процесі є флагманом, а тому відповідальність керівника апарату Житомирської ОДА за кожен крок у ході реформування влади на місцях особлива. Звісно, важко бути у ролі першопрохідника, а на фініші завершення процесу утворення об’єднаних територіальних громад важливо не допустити жодного прорахунку чи промаху. Ось такими проблемами та завданнями і наповнювалися перші місяці роботи керівника апарату Житомирської ОДА Олега Шарварка.

Микола Корзун

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up