Антикварні речі, які продають житомиряни в інтернеті

Антикварні речі, які продають житомиряни в інтернеті

Часто житомиряни не поспішають позбутися речей, якими не користуються. Вигідніше ж продати та отримати вигоду з непотрібної речі, з іншого боку – для когось ця річ може виявитися корисною.

Цього тижня журналісти газети «20 хвилин» переглянули один із найпопулярніших українських сайтів з публікації безкоштовних оголошень для того, аби з’ясувати, за якою ціною пропонують придбати у Житомирі антикварні речі.

Ми зібрали найцікавіші старовинні речі, які можна придбати у Житомирі.

  • «Но если есть в кармане пачка сигарет…»

Відео дня

Куріння вбиває, і це – відомий факт. Цигарки шкідливі не тільки через вміст нікотину, продаж таких товарів без відповідної акцизної марки є протизаконним. 

Автор оголошення пропонує згадати радянські часи та спробувати цигарки «Прима».

«Цигарки "Прима" без фільтра, виробник СРСР. Цигарки в ідеальному стані, в наявності 8 пачок», – зазначає автор оголошення Богдан.

Дату виготовлення автор не написав, проте з огляду на те, що я натрапила на цей товар в розділі «Антикваріат», та те, що Радянський Союз розвалився вже як 30 років, цим цигаркам не менше тридцяти.

А що стосовно терміну придатності? Відомо, що терміни зберігання тютюнових виробів встановлюються із дня їхнього виготовлення. Вони складають для трубкового тютюну 6 місяців, для інших тютюнових виробів – 12 місяців.

Зі свого боку я закликаю не починати курити, а якщо ви вже цим займаєтесь, то хоча б не пробуйте такі «антикварні» 30-річні цигарки.

До речі, ціна на сайті вказана 800 грн за 8 таких пачок – недешево.

  • Найвищий рівень аристократії

На фото ви можете бачити вінтажний набір для збору крихт зі столу. Якщо ви раніше прибирали стіл звичайним кухонним рушником, поспішу вас засмутити – ви робили це неправильно, тут без набору нікуди. А раптом англійська королева Єлизавета буде проїздом у Житомирі та випадково завітає до вас на чаювання – рівень прийому має бути відповідний.

«Вінтажний набір для збору крихт. Франція. Совок та щітка зі свинцю, ваза для крихт не з комплекту, але дуже вписується в комплект», – пише авторка оголошення Олена та додає, що виноградне гроно на усіх предметах символізує достаток та багатство.

Не гарантую, що після придбання цього набору на вас нахлине багатство, але в гаманці поменшає на 1 800 грн точно.

  • Гасова лампа

Хвилинка екскурсу в історію: гасова лампа – світильник, у якому світло утворюється внаслідок згоряння гасу. Гасова лампа була винайдена 1853 року у Львові місцевими аптекарями Яном Зегом та Ігнатієм Лукасевичем. Широко використовувалась у другій половині XIX століття, майже вийшла з ужитку з розвитком електричного освітлення у першій половині XX ст. Тепер використовується у неелектрофікованих районах, дачниками і туристами.

«Вінтажна гасова лампа, країна виготовлення – Франція, висота – 50 см, основа металева», – пише авторка оголошення Анна.

За таку красу авторка хоче ні багато ні мало – 1 650 грн.

  • Набір ручної роботи

Ручна робота завжди цінувалась дорожче. Автор оголошення продає набір посуду ручної роботи із китайської порцеляни. Ціна, як за сервіз на шість персон, – 1 500 грн.

«Китайська порцеляна: миска, тарілка та чашка. Ручна робота. Стан відмінний», – зазначає автор оголошення Андрій.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up