Антикварні, дорогі та непотрібні: які речі продають житомиряни в інтернеті

Антикварні, дорогі та непотрібні: які речі продають житомиряни в інтернеті

Бабусин самовар, радянські монети, порцелянова статуетка, яка передається з покоління в покоління, – нас оточує безліч старовинних речей, часом красивих, а часом – таких, які зовсім втратили свій первісний вигляд.

Багато житомирян не поспішають позбутися їх, вважаючи все старовинним мотлохом. Вигідніше ж продати та отримати з непотрібної речі вигоду, а з іншого боку – для когось ця річ може виявитися життєво необхідною.

Журналісти газети «20 хвилин» переглянули один із найпопулярніших українських сайтів з публікації безкоштовних оголошень, аби з’ясувати, який же антикваріат продають житомиряни.

Для вас ми зібрали ТОП-5 старовинних речей, які можна придбати у Житомирі.

Відео дня
  • Конструктор для дорослих

Якщо ви на вихідні літали у Швейцарію та придбали собі там годинник, вам обов’язково знадобиться цей набір запчастин. Мати годинник та не мати до нього запчастин – це як придбати авто без «запаски». 

Автор оголошення Володимир зазначає, що цей набір унікальний та абсолютно автентичний. Датує його першою половиною 20 століття. Якщо ви любите щось розбирати, крутити, паяти, цей набір для вас – такий собі «Лего» для дорослих.

 За такий максимально необхідний набір у кожному домі Володимир хоче отримати всього лише 28 250 грн.

  • Будильник, який не проігноруєш

Для того, щоб відчути себе у фільмі про Шерлока Холмса, не обов’язково почати курити трубку, можна просто придбати цей старовинний годинник. Особисто у мене виникла така асоціація. Його висота майже 2 метри, і він дзвенить у певний час. Саме з цим годинником припините просипати роботу ви, а разом із вами усі мешканці вашого будинку. Або ще можна заводити його рівно на 17:00 і сідати в цей час пити чай, це точно додасть англійської аристократичності у вашу житомирську оселю.

Годинник німецького бренду Dufa, автор оголошення хоче за нього 39 109 грн.

  • Свідоцтво 30-х років

Чергова найнеобхідніша річ, з приходом якої ваше життя зміниться на краще або ні. Це свідоцтво про народження пані Марії, яка народилась у 1936 році. Для чого вам ця інформація, я навіть уявити не можу, як і для чого вона мені.

Найцікавіше у цьому оголошенні – це його ціна: я навіть гадки не мала, що за якесь там чуже свідоцтво про народження людини, яка, можливо, вже померла, а якщо ні, то нехай проживе ще стільки ж, можна просити 8 000 грн. Щось мені підказує, що автор оголошення Петро ще довго буде продавати свій товар, хоча хтозна.

  • Позолочений грамофон

Для поціновувачів музики на платівках це просто знахідка: автентичний, у хорошому стані грамофон Nirona. Автор оголошення наголошує на оригінальності, цілковитому робочому стані музичного апарату та позолочених ніжках. Слухати улюблені платівки на такому – це просто верх задоволення. 

Ціна немаленька – 28 000 грн, що змушує задуматись: можливо, то дійсно золото на ніжках, і чи вистачить там на нові сережки?

  • Москвич ретро кольору іржі

Москвич 400, про який багато говорить його назва. Ці авто виходили у післявоєнний період на території СРСР (з 1946 по 1954 рік).

Мене турбує питання, як він зберігся до сьогодні, бо по фото видно, що авто пережило і Крим, і Рим, до цього ж автор оголошення пише, що авто на ходу. 

Чи зможете ви їздити на ньому, я не знаю, але використовувати як підставку під пиво з сухариками, як це робить на фото власник авто, можна сміливо. З цього можна зробити висновок, що капот авто витримує вагу в одну півторалітрову пляшку, думаю, бердичівського пива та упаковку житніх сухарів.

Автор Віталій за це авто хоче 70 000 грн, що є досить адекватною та ринковою ціною для автомобіля-підставки.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up