Алея імені Миколи Кондратюка, тролейбус №4 до Космонавтів, електросамокати –петиції до місцевої влади

Алея імені Миколи Кондратюка, тролейбус №4 до Космонавтів, електросамокати –петиції до місцевої влади

Журналісти «20 хвилин Житомир» промоніторили Єдину систему місцевих петицій, аби дізнатися, які проблеми турбують житомирян.

Алея імені Миколи Кондратюка

19 червня Дорошенкова Олена Володимирівна додала на платформу електронних петицій прохання назвати алею, що знаходиться за адресою вул. Закам`янська, 33а, іменем Миколи Кондратюка – вчителя фізичного виховання і ритміки із Житомира, який загинув у січні 2023 року поблизу Бахмута.

«Просимо надати статус ланшафтно-рекреаційної зони – алеї, якій пропонуємо присвоїти ім'я загиблого Героя Миколи Кондратюка.

Відео дня

Вчитель фізичного виховання і ритміки Микола Кондратюк із Житомира загинув 9 січня 2023 року під час артобстрілу поблизу Бахмута. Він добровільно приєднався до лав ЗСУ із початком повномасштабної війни і мріяв, повернувшись із війни, висадити алею з дерев. Друзі в пам'ять про загиблого Героя здійснили його мрію, висадивши десятки рослин у парковій зоні, що знаходиться за адресою вул. Закам'янська 33а.

На місці чагарників зараз облагороджений куточок – просимо присвоїти йому статус "Алеї імені Миколи Кондратюка"», – зазначено в петиції.

Станом на 26 червня було зібрано 143 із 300 необхідних для розгляду голосів. До кінця збору підписів залишилося 23 дні.

Якщо ви хочете, щоб алея носила ім`я загиблого Героя  Миколи Кондратюка, підтримайте електронну петицію тут https://petition.e-dem.ua/zhytomyr/Petition/View/137

Зміни у маршруті тролейбусу №4

Житомирянин Гуторович Владислав Андрійович, який виступив ініціатором наступного електронного звернення до місцевої влади, просить повернути тролейбус №4 до вулиці Космонавтів.

«Повернення маршруту тролейбуса номер 4 до вулиці Космонавтів, так як він з'єднував 2 мікрорайони міста та мав великий попит серед пасажирів, яким потрібно доїхати без пересадок», – зазначив автор петиції.

І хоч петиція подана ще 10 червня, за неї проголосувала лише одна особа – сам автор. Якщо ви хочете підтримати це звернення, клікайте на посилання https://petition.e-dem.ua/zhytomyr/Petition/View/136.

Електросамокати

І хоч місцева влада зробила перші кроки для врегулювання питання використання у Житомирі електросамокатів, на платформі місцевих петицій є звернення щодо цього. Гарбар Тетяна Василівна 10 червня подала електронну петицію «Врегулювати питання використання по місту електросамокатів».

«За відсутності законодавчої бази та правил ПДР щодо електросамокатів, їх використання, особливо неповнолітніми особами на проїзжій частині створює небезпеку. Власникам прокатів самокатів при наданні послуг проводити ідентифікацію та верифікацію, наприклад через «Дія» або в інший доступний спосіб», – пропонує городянка.

Підтримати електронну петицію можна тут https://petition.e-dem.ua/zhytomyr/Petition/View/135.

Наразі є 28 з 300 необхідних голосів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up