Акція військових пенсіонерів не пройшла даремно: депутати облради звернуться до ВРУ щодо перерахунку їх пенсій

Акція військових пенсіонерів не пройшла даремно: депутати облради звернуться до ВРУ щодо перерахунку їх пенсій

На нараді з головами фракцій, яку 25 січня провів голова обласної ради Володимир Ширма, депутати затвердили звернення до Верховної Ради України щодо пенсійного забезпечення військовослужбовців та прирівняних до них осіб.

Про це повідомляється на сайті Житомирської ОДА.

Після акції військових пенсіонерів, які кілька тижнів тому вимагали перерахунку пенсій, була проведена робоча нарада, під час якої напрацьовано відповідне звернення до Верховної Ради України. У зверненні йдеться про те, що постановою Кабінету Міністрів України перерахунок «військових» пенсій перенесено на один рік - на 1 січня 2019 року. Враховуючи широкий суспільний резонанс, пов'язаний з призначення пенсій військовим пенсіонерам, депутати обласної ради пропонують зберегти право особам, звільненим з військової служби, та деяким іншим особам на перерахунок пенсій.

За словами Івана Заінчковського, «в області налічується 25,9 тис. військових пенсіонерів, з яких майже 7 тис. мають статус учасників бойових дій. В Мінсоцполітики на доопрацюванні знаходиться законопроект, яким пропонується збільшити пенсії військовим пенсіонерам на 77 %. Наразі середня «військова» пенсія становить 2 тис. 770 грн, а після підвищення буде понад 5 тис. грн. Як тільки буде прийнятий відповідний закон, то перерахунки пенсій будуть здійснені з 1 січня 2018 року».

Відео дня

Володимир Ширма, звертаючись до військових пенсіонерів, зазначив, що «органи місцевого самоврядування діють у межах своїх повноважень, і обласна рада немає повноважень приймати закони, постанови або скасовувати їх. Ми можемо лише направити звернення до центральних органів влади з відповідною ініціативою, але остаточне рішення прийматимуться на вищих рівнях».

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Моня

    По поводу тарифов на комунальные услуги не протестуют,  а по поводу пенсий так сразу. Пусть на работу идут. В 40 лет повыходили на пенсии и требую по 5000 а остальные должны по 35 лет батрачить для пенсии
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up