40 дітей з Житомирщини відпочивають в літньому таборі естонського міста Туксі

40 дітей з Житомирщини відпочивають в літньому таборі естонського міста Туксі

Традиційно кожного червня в Україні розпочиналася дитяча оздоровча та відпочинкова кампанія. Тисячі дітей за кошти державного і місцевих бюджетів відпочивали в оздоровчих закладах.

Цього року, попри воєнний стан, держава спільно з благодійниками продовжує організовувати літнє дозвілля для дітей. Так за ініціативи мера Таллінна – столиці Естонії – Михаїла Килварта та благодійної організації «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «BGV» було запрошено 40 дітей Житомирщини в літній психологічно-відновлюючий табір, що знаходиться в Туксі (Tuksi), Естонія. Поїздка організована з метою психологічної та соціальної реабілітації, збереження життя та здоров’я  дітей.

Попередньо, між БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «BGV» та Житомирською обласною військовою адміністрацією 13 лютого 2023  підписано меморандум про співробітництво. Одним із напрямів спільної роботи є розвиток соціально-відповідальних проєктів, направлених на розвиток Житомирської області та його громад під час війни та в повоєнний період.

На відпочинок відправилися діти пільгових категорій, а саме: члена сім’ї загиблого захисника та захисниці України, батько дитини рахується зниклим безвісти внаслідок війни та діти військовослужбовців ЗСУ.

Відео дня

Це 25 дітей з Коростенського району з Гладковицької, Лугинської, Народицької, Овруцької, Олевської, Словечанської,  Коростенської, Малинської громад та 15 дітей Житомирського району з Хорошівської, Брусилівської,  Новоборівської громад.

Департамент соціального захисту населення ОВА повідомляє, що наразі діти області можуть відправитися на відпочинок у “Міжнародний дитячий центр “Артек”, “Український дитячий центр “Молода гвардія” та інші заклади вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

Бажаємо дітям гарного відпочинку та яскравих вражень!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up