36 дитячих садочків Житомира уже з теплом

36 дитячих садочків Житомира уже з теплом

«Наразі теплоносій поступив у 36 дитячі садочки. Він подається планово. Дев'ять закладів у процесі його отримання, — зазначає Валентин Арендарчук, директор департаменту освіти міської ради. — Ситуація нормальна, контрольована. У дитячих садочках температурний режим відповідає нормам».

Як повідомили у міській рада,опалення в дитсадочки почали подавати відучора, 16 жовтня.

У ДНЗ №29 «Соняшник» в кімнаті старшої групи показники на термометрі — 20 градусів.

Систему опалення запустили вчора, розповідає завідувачка Галина Проноза:

Відео дня

«О сьомій ранку ми перевірили всі групи і о 8:00 відзвітували, що прийняли теплоносій. У садочку тепло...»

У закладі щоденно здійснюється моніторинг температури. «Медична сестра приходить в групу, перевіряє температуру повітря та вологість. У разі низької вологості здійснюється прибирання за відсутності дітей», — говорить пані Галина.

Каже, підігрівати приміщення немає потреби: дітям комфортно. Масляні радіатори допомагали упродовж двох днів, коли ще не підключили тепло. Скарг від батьків жодного разу не поступало: температурний режим був у межах норми.

У музичній залі термометр показує 18 градусів. Тут вихователі прикручують регулятори батарей на декілька показників. Згідно із санітарними нормами у приміщенні, де активність дітей збільшується, температура має бути нижчою.

В 11- ти групах ДНЗ №29 — 245 дітей. Будівля закладу утеплена з 2016 року.

У ЖДНЗ №33 температура ще не набрала необхідної відмітки .

«Систему опалення запускають поступово. Тому поки — на рівні 17-18 градусів», — розповідає завідувачка Світлана Денисенко. Каже, вихователі у роботі з дітьми застовують рухові ігри. А для підтримки тепла додатково використовують масляні радіатори. Такі три обігрівачі пані Світлана отримала сьогодні в департаменті освіти, де ми її і зустріли.

Масляні радіатори отримали ті дошкільні заклади, де є необхідність додаткового джерела тепла для створення комфорту дітей.

Для дошкільних освітніх закладів 20 таких радіаторів передав ЮНІСЕФ.

Щоранку о 10: 00 у профільний департамент надходить інформація щодо температурного режиму в кожному садочку. Температура повітря в таких приміщеннях має становити від 20 до 23 градусів. У спортивних та музичних залах — 19.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up