2 червня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі

2 червня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі

Сьогодні, 12 червня, День працівників фондового ринку в Україні. 

Свята

12 червня в Україні святкують День працівників фондового ринку. Досить молоде професійне свято, яке було вперше проведене 2008 року. Фондовий ринок — поняття, яке означає сукупність механізмів та дій, завдяки котрим відбувається торгівля цінними паперами. В Україні фондовий ринок почав функціонувати в 90-х роках минулого століття.

Також 12 червня Міжнародний день дубляжу. Це свято, яке було створене для вшанування всіх митців, акторів та навіть глядачів, а ще тих, хто залишається за лаштунками. Великі команди дубляжу допомагають глядачам з різних куточків світу отримати доступ до міжнародного контенту завдяки перекладу. Дубляжем називають етап постпродакшну, який використовують у відео, відеоіграх, фільмах, коли змінюють оригінальний голос на додаткові записи з перекладом на мову глядача.

А ще 12 червня Всесвітній день боротьби з дитячою працею. Створили цю важливу подію за ініціативи Міжнародної організації праці, яка висунула пропозицію ще 1997 року. Офіційно дата відома від 2002 року і проводиться під егідою ООН. Головна мета цього дня полягає в тому, щоб звернути увагу людства на проблему, сприяти поширенню ідеї безпечної трудової діяльності та викорінення праці дітей.

Відео дня

12 червня святкують День супермена. Саме цього дня 1933 року художником Джо Шустером та сценаристом Джері Сігелом був створений цей персонаж коміксів. Головні здібності, якими може похизуватися супермен, це: витривалість, швидкість, зір, надлюдська сила, нюх, слух, гарні розумові дані, можливість здійснювати польоти.

Також 12 червня День червоної троянди. Ця прекрасна рослина існувала ще 50 мільйонів років тому, хоча культурній троянді всього лише 5 тисяч років. Сьогодні налічується близько 300 видів королеви квітів. Перше місце з продажу займають Нідерланди, але справжніми майстрави вирощування троянд вважаються французи. Цікаво, що в Німеччині росте найстаріший кущ троянд, якому вже тисяча років.

А ще 12 червня Міжнародний день фалафель. Фалафель — смажені у фритюрі кульки з бобових (найчастіше з нуту), які зверху додатково посипають прянощами. Виникла страва на Близькому Сході, а зараз вона є основним символом Ізраїлю.

12 червня в церковному календарі – день пам’яті преподобного Ісаакія. Жив він у IV столітті, коли імператором був Валент, який шанував аріанське вчення, тому влаштовував гоніння за християнами. Сам Ісаакій жив в пустелі, однак коли почув, що християнські церкви перетворюють на стайні, а християни, які не згідні з цим, страждають, то відразу приїхав до Константинополя.

Ісаакій, не боячись наслідків, проповідував християнство, навіть пішов до імператора, щоб його переконати.

Однак Валент не почув преподобного і відправився на війну з готами, під час якої й загинув. Після цього в околицях Константинополя влаштували обитель імені Ісаакія, а сам він помер в глибокій старості.

Іменини

 Ісаак, Василь.

Що не можна робити в цей день

  • Не вбивайте змій, бо їх родичі будуть мститися.
  • Не можна купатися у водоймі, можна зустріти русалок.
  • Заборонено працювати в полі чи займатися рукоділлям.

Народні прикмети і традиції на 12 червня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: липа і черемха активно цвітуть — буде довге і спекотне літо;
  • дощить на великий урожай грибів восени;
  • пишні квіти на шипшині — буде морозна і сувора зима;
  • мляві бджоли на те, що спека затримається;
  • павуки плетуть павутину до зміни погоди найближчими днями.

В народі 12 червня називали Ісаакієм Змієвиком. Наші предки вірили, що в цей день змії збираються на "зміїне весілля". Тому намагалися не вбивати змій, тому що вони потім могли мститися тому, хто заподіяв їм шкоду. Вірили також, якщо цього дня вкусить змія, то людину вже ніхто не врятує.

Погода у Житомирі

 

Хмарна погода протримається у Житомирі увесь день. Дощ йтиме вночі та вдень і закінчиться лише ближче до вечора. +9+16 градусів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up