13 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити

13 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити

Завтра, 13 квітня, Всесвітній день рок-н-ролу. 

Свята

13 квітня в Україні і світі святкують Всесвітній день рок-н-ролу. Хоча це і неофіційне свято, проте воно дуже популярне серед прихильників цієї драйвової музики в усіх куточках світу. Рок-н-рол був створений в США в середині минулого століття, але швидко поширився в інші країни.

Також 13 квітня Міжнародний день подяки рослинам. Свято з'явилося в XXI столітті з метою привернути увагу суспільства до важливого впливу рослин на планету та людину, а також залучити до збереження природи.

А ще 13 квітня Міжнародний день поінформованості про фунціональні неврологічні розлади. Подія була створена для підвищення обізнаності про неврологічні розлади і їхній вплив на життя та здоров'я людини.

Відео дня

13 квітня в церковному календарі – день пам’яті священномученика Артемона. Артемон жив у III столітті і став одним із тих, хто став жертвою переслідувань християн у часи Римської імперії. Під час імперії Діоклетіана (284-305 роки) християнство зазнавало суворих переслідувань. Артемон був одним із численних священнослужителів, які відмовилися від заборони виконувати християнські обряди та відмовитися від віри в Христа. Він віддавав перевагу вірності своїм переконанням над волею влади. У результаті вірнопіддані Діоклетіана арештували Артемона і піддали жорстоким мукам. Він відмовився відрікатися від своєї віри і помер мученицькою смертю.

Що не можна робити 13 квітня

  • Не варто працювати на землі.
  • Відкладіть будь-які домашні справи на інший день.
  • Не можна злословити і лаятися.

Народні прикмети і традиції на 13 квітня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: ворони сидять на верхівках дерев — травень буде теплим;
  • голосно співає зозуля — наближається потепління;
  • вночі багато зірок — до великого урожаю влітку;
  • вже розпустився дуб — до погожих днів.

Цього дня наші пращури вірили, що медунка набирає цілющої сили, тому корінь, листя та квіти рослини збирали для відварів. Нею лікували кровотечі, анемію та туберкульоз.

Іменини

Георгій, Дмитро, Марфа.

Талісманом людини, народженої 13 квітня, є лал. Самоцвіт відомий з давніх часів. В давнину вірили, що він допомагає вилікувати будь-яку хворобу свого власника.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up