10 головних світових подій 2020 року

10 головних світових подій 2020 року

2020 й високосний рік видався багатим на події, яких раніше не було в історії, або вони відбувалися в до-інформаційну еру, так би мовити.

1.

3 січня - Генерал іранського спецпідрозділу КВІР Касем Сулеймані був убитий в ході ракетного удару США по аеропорту Багдада в Іраку. Ця, без всяких поблажливості, терористична атака отримала продовження (Іран тут же вийшов з "ядерної угоди") і тема не закрита по теперішній час.

2.

Відео дня

На наступний день після того, як парламент Ірану визнав Пентагон терористичною організацією, 8 січня, ними був здійснений ракетний удар по авіабазі США Айн Аль-Асад в Іраку. Знищено кілька вертольотів і БЛА. Це перша атака американської бази ракетною зброєю в історії. Багато перебували в очікуванні великої війни.

3.

Президент Росії Володимир Путін і президент Туреччини Реджеп Ердоган відкрили «Турецький потік».

4.

25 травня - в Міннеаполісі (США) під час арешту загинув негр Джордж Флойд після того, як поліцейський Дерек Шовін притиснув його шию коліном до асфальту. Те, що негр до цього грабував магазин, був під наркотою і серце у нього зупинилося від передозу в лікарні, вже нікого потім не хвилювало - по США прокотилася хвиля погромів, що переросла в рух BLM Black Lives Matter - життя чорних важливі, яке виродилося в погроми статуй конфедератів, Колумбу і масовим психозом зі вставанням на коліна тих, хто ніколи не був рабовласником перед тими, хто ніколи не був рабами. І цей ідіотизм продовжується до цих пір. Під шумок грабували магазини.

5.

12 липня розпочався пожежа на американському "демократизатором" - вертольотоносців «Бонном Річард» (УДК типу «Уосп»). 16 липня, через п'ять днів пожежа (самовигорел) загасили, Продемонструвавши доблесть і відвагу (немає). У грудні було прийнято рішення про списання корабля. Найсумніше для американських адміралів було те, що він як раз пройшов багатомільйонну модернізацію (від $ 250млн) під можливість приймати новітні літаки вертикального зльоту і посадки F-35В. Деякі висунули думку, що пожежею прикрили грандіозний розпил ремонтних грошей. Ну та це неважливо, важливо те, що флот №1 позбувся вельми непоганий бойової одиниці.

6.

4 серпня в порту Бейрута пролунав потужний неядерний вибух сучасності, яка знищила порт і частину міста. Всього пролунало два вибухи; під час другого, потужнішого (породив сейсмічну хвилю магнітудою 3,3), вибухнуло 2750 тонн аміачної селітри, конфіскованої з судна «Rhosus» і з 2013 року зберігалася в портовій зоні. Загинули близько 200 і отримали поранення близько 6 тисяч осіб, в місті відбулися серйозні пошкодження будівель, залишилися без житла приблизно 300 тисяч жителів. Багато хто припустив, що за недбалістю місцевих насправді стирчать вуха ізраїльтян, які це все влаштували, а вибух був би потужніший, якби місцеві що раніше не поцупили частину конфіскату.

7.

9 серпня відбулися президентські вибори в Білорусії. Президент Білорусії Олександр Лукашенко був переобраний на шостий термін з неоднозначним процентним перевагою. Почалися тривалі масові багатотисячні акції протесту проти Лукашенка, який переміг з 79,7%. Опозиція, в особі про-західної Тіхановском, яка без папірця не може скласти букви у грамотне пропозицію, заявила, що вони перемогли. Пізніше західні аналітичні агентства порахували, що Лукашенко ймовірно здобув перемогу з 53-56% голосів, але їх ніхто не захотів слухати і чути. Протистояння триває. Лукашенко урок не засвоїв, знову заграє з Заходом.

8.

27 вересня - розпочалася війна в Нагірному Карабасі.

10 жовтня Вірменія і Азербайджан підпишуть угоду про припинення вогню, але війна продовжиться і буде зупинена відразу ж, як буде збитий азербайджанцями російський Мі-24 9 листопада над територією Вірменії. 

9.

3 листопада - відбулися президентські вибори в США. Вибори, на яких, як стверджує Трамп, Байден переміг за допомогою підстроєні інструментів і брехливих голосів. І ми швидше повіримо Трампу, оскільки на його заходи приходять десятки тисяч прихильників, чого жодного разу, ні в одному штаті, не вдалося домогтися Байдену. Остаточну крапку у виборах ще не поставлена ​​- все вирішиться 6 січня (день затвердження результатів голосування вибірників). Але одне можна сказати точно - Америка розколота як ніколи в своїй історії, добре це чи погано - покаже час.

10.

23 листопада - Китай запустив апарат Чан'е-5 на Місяць. Деякі можуть порахувати цю подію менш знаковим, на тлі інших космічних новин року, але ні, це №1 в космосе.

1 грудня він успішно здійснив посадку і почав збір зразків з поверхні Місяця, а 16 грудня ці зразки були доставлені на Землю (вперше за останні 40 років), через тиждень після цього американці зажадали половину від 1731 р місячної земельки. Китайська блогосфера просто розривалася від фотографій з місяця. На них не виявилося пилу, яка є на відозапісях з американських місій Апполонов, в достовірність яких зараз в Китаї вже майже ніхто не вірить.

Продовжуючи тему космосу варто згадати, що 30 травня відбувся запуск космічного корабля Crew Dragon компанії SpaceX до МКС з 4 астронавтами. Вперше за майже 10 років США самі дісталися до МКС. А Росія 14 грудня запустила з Плесецка важку ракету-носій «Ангара-А5».

Не бракувало й інших новин. Коронавірус йшов фоном весь рік.

  • Скасовано літні олімпійські ігри в Японії, Китай і Індія стояли на межі війни, були загиблі на кордоні.
  • Економіки всіх країн світу зазнали втрат через пандемію, декому доведеться виходити з піке десятиліття.
  • Австралія горіла так з початку року, що втратила до 20% флори і фауни, в М'янмі був зсув, який забрав близько 200 життів.

«Блог Молодого Журналиста»

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Сергій Козачук

    Не нудним а важким,і нащо згадувати що цим ізміниться?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up