Житомирські школярі перші спробували страви від Євгена Клопотенка і команди проекту «Нове шкільне харчування»

Житомирські школярі перші спробували страви від Євгена Клопотенка і команди проекту  «Нове шкільне харчування»

15 березня у Житомирі переможець проекту «МастерШеф» Євген Клопотенко разом з командою проекту «Нове шкільне харчування» презентував «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах».

Вже незабаром меню житомирських шкіл може поповнитися незвичними, але корисними стравами, - повідомляє прес-служба міськради.  

«Дійсно, зараз шкільні їдальні працюють за досить застарілими збірниками рецептур, яким уже багато років, в них введені типові страви. Вони, звичайно, певним попитом користуються у дітей, але все ж таки, погодьтеся, якщо ми вирощуємо креативну, сучасну, інноваційну молодь, то хотілося б, щоб і культура харчування була новою, сучасною і креативною. Тому Євген Клопотенко провів перший регіональний семінар саме в місті Житомирі. Він презентував свій збірник рецептур, який складається зі 110 страв різних країн. Тому це може бути одночасно й історії харчування в цих країнах. Тобто це ще й світогляд дітей розвиває», – говорить заступниця міського голови Вікторія Краснопір.

Також кухарі Євгена Клопотенка у шкільній їдальні приготували страви, які змогли продегустувати усі присутні. Паленту, пастуший пиріг та чай масалу куштували не лише учні, але й батьки, працівники шкіл, представники департаменту освіти, експерти з питань харчування та дієтологи.

«Пам‘ятаю, в шкільній їдальні улюбленою стравою була сосиска, бо, як мені здавалося, її важко зіпсувати. А тефтелі, парові котлети, пюре залишалися зі мною і у військовому училищі, і в інших їдальнях, де довелося побувати. Страви з того ж меню зараз їдять у школі та садочку мої діти. Правильне харчування — це не лише здоров‘я, але й інше ставлення до життя, розширення кругозору. Воно сприяє зміні ментальності, як хороша книга чи гарне кіно. Тому ми вирішили піти на експеримент. А оцінять його діти і їхні батьки. Дякую команді проекту «Нове шкільне харчування» Євгену Клопотенку та керівниці програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund Ірині Озимок за таку класну можливість», – каже міський голова Сергій Сухомлин.

«Визначимо декілька пілотних шкіл, де відпрацьовуватимемо ці рецепти і пропонуватимемо страви дітям. А діти вже, як агенти змін, понесуть ці пропозиції в сім’ї і таким чином ми розповсюдимо нову, сучасну культуру харчування. На цьому етапі вартість харчування не зміниться. Пан Євген запевнив нас, що виходячи з його рецептур ми вкладаємося і в енергетичну цінність і в вартість. Протягом місяця ми будемо готові презентувати хоча б декілька страв», – підсумовує Вікторія Краснопір.

 

Коментарі (1)
  • Наталія Приходченко

    Це супер!!!Я вже готувала декілька супів та чай масала!!!Це дуже смачно!!!0
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Житомира за сьогодні

17:36 Радник Ігоря Гундича може «прихопити на бідність» 320 мільйонів гривень 16:55 Що подивитися на вихідних 16:40 У Коростені поліція розшукує безвісти зниклого 24-річного чоловіка 16:30 Під Житомиром поліцейські затримали групу наркоторгівців Від читача 12:25 Нова платформа EDI Network 2.0 - 1000 документів за 10 секунд 16:00 Нагадуємо про правила «дня тиші» перед позачерговими виборами народних депутатів України 15:41 Громадяни, які задекларували доходи за 2018 рік, повинні сплатити податки не пізніше 31 липня 15:21 На Житомирщині поліцейські викрили лісокрада 15:00 До уваги абітурієнтів: заяви вступників розглядаються відповідно до пріоритетностей 14:39 МОЗ закупить понад 2 млн доз вакцин, які допоможуть подолати спалах кору в Україні 14:19 У Житомирі поліція з’ясовує обставини хуліганства щодо офісу одного з кандидатів у народні депутати 14:00 Наловили раків на 1 683 грн, - рибоохорона виявляє порушників 12:40 На Житомирщині за добу у ДТП травмовано 3 дітей-велосипедистів 12:20 Учасники «Мотопробігу єдності - 2019» завітали у Житомир 12:02 Насолоджуйтесь теплом на вихідних, бо з вівторка знову похолодає 11:40 На Житомирщині відкриють Центр української культури та етнографії 11:22 У Хорошівському районі хлопчик з сірниками спалив 10 тонн сіна 11:19 Житомирянам дозволили купатися, а коростенцям та жителям Новограда-Волинського - ні 11:00 В Овруцькому районі знову змія вкусила людину 10:39 На Житомирщині викрили нелегальний цех, з якого вилучено більше тонни фальсифікованого алкоголю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up