Житомирщина готується до нового навчального року

Житомирщина готується до нового навчального року

Як повідомив у Фейсбук голова військової адміністрації Віталій Бунечко, наразі проводяться поточні ремонти шкіл.

Житомирщина – одна з областей, яка на собі відчула, що таке демілітаризація у розумінні росіян. За чотири місяці війни пошкоджено 77 закладів освіти, Житомирський ліцей №25 зруйновано повністю, необхідно відбудовувати також Любовицький НВК.

Але, незважаючи ні на що, наша держава продовжує спротив. І поки захисники України на Сході та Півдні чинять опір загарбникам, діти в областях, де дозволяє безпекова ситуація, повинні мати можливість 1 вересня піти до школи.

На Житомирщині до початку навчального процесу цієї осені в пошкоджених школах буде завершено поточний ремонт, і учні зможуть повернутись до навчання. Що стосується зруйнованих закладів освіти, то учні ліцею №25 продовжать навчання в приміщенні житомирському Центру професійно-технічної освіти та в Житомирському державному університеті ім. Івана Франка. Учні Любовицького НВК зможуть продовжити навчання в закладах Малинської громади. Там де це необхідно буде налагоджено підвезення дітей до школи. Наразі опрацьовується потреба з боку місцевих громад в автобусах і зміни в діючих маршрутах довезення.

Відео дня

Зараз громади мають час, щоб спільно з рятувальниками визначити усе необхідне для безпеки учнів під час навчання. Зокрема, триває перевірка всіх укриттів в освітніх закладах та поблизу них. Окрім того, мають бути визначені маршрути руху до захисних споруд – від відповідних позначок в будівлі до практичної підготовки вчителів у школах, садочках, професійних училищах та вишах. Ще одним пунктом є забезпечення резервними та автономними джерелами живлення, не слід забувати й про енергоощадження, адже зима в умовах війни може видатися складною.

Також освітяни опановують психологічні навички, які допоможуть їм працювати з дітьми, які були змушені евакуюватися з небезпечних територій, змінивши своє звичне оточення.

Але попри все наші діти будуть навчатися, здобувати знання, щоб потім жити та працювати задля розвитку нашої Незалежної України. Разом переможемо!

 

Коментарі

keyboard_arrow_up