Житомир: продовжено реалізацію проєкту "Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі"

Житомир: продовжено реалізацію проєкту "Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі"

Сьогодні, 9 березня в ГУ Національної поліції у Житомирі відбулося підписання Меморандуму про співпрацю та партнерство в рамках  реалізації проєкту "Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі" між Головними управліннями Національної поліції України в Житомирській області, ДСНС України у області, Департаментом освіти і науки Житомирської обласної військової адміністрації та Барашевською територальною громадою.

Проєкт спрямований на підвищення рівня безпеки освітнього процесу через підготовку та впровадження у виконавчі органи територіальних громад фахівців із безпеки. Він дозволяє громадам побудувати середовище для дітей, вільне від булінгу, наркотиків, насильства, у якому також створюються умови для належного рівня безпеки учнів. 

Підписаний меморандум окреслює напрямки співпраці між відомствами і громадою у забезпеченні належного рівня безпеки в освітньому середовищі, запобіганні, ранньому виявленні, припиненні й усуненні негативних явищ та їх шкідливих наслідків щодо безпеки учнів. Вихователь безпеки — цивільна особа, яка пройшла відбір та спеціальне навчання. Спільно з фахівцями ДСНС та поліціянтами він буде запобігати негативним явищам в шкільному середовищі,  навчатиме дітей заходам пожежної безпеки, правилам дорожнього руху та навичкам безпечної життєдіяльності під час навчання і в побуті.

Відео дня

До участі у даному проєкті сьогодні долучилася Барашівська територіальна громада Житомирського району. На її території проєктом буде охоплено 6 загальноосвітніх навчальних закладів громади, в яких навчаються 656 учнів.

ГУ ДСНС України у Житомирській області

Коментарі

keyboard_arrow_up