Вчителі з Житомира та Лугин змагатимуться за першість у Всеукраїнському турі конкурсу "Вчитель року"

Вчителі з Житомира та Лугин змагатимуться за першість у Всеукраїнському турі конкурсу "Вчитель року"

Вони візьмуть участь у конкурсі у номінаціях "Основи правознавства" та "Біологія".

14 листопада стартував Всеукраїнський тур конкурсу "Вчитель року – 2022" у номінаціях "Основи правознавства" та "Біологія". На Всеукраїнському етапі Житомирщину представляють двоє педагогів – з Житомира та Лугин, які стали переможцями на обласному рівні, розповів заступник директора Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Микола Сюравчик.

За його словами, від Житомирщини у номінаціях "Основи правознавства" та "Біологія" беруть участь Віталій Коломієць, учитель історії та правознавства Житомирського екологічного ліцею № 24 та вчитель біології Лугинської гімназії імені Фількова Юрій Каленюк. Саме вони стали найкращими зі своїх предметів на обласному рівні . Загалом в цьому етапі конкурсу брали участь 132 педагоги області, які представляли 100 закладів загальної середньої освіти із 37 територіальних громад Житомирщини.

Всеукраїнський тур мав би відбутися раніше, але був перенесений у зв’язку з початком повномасштабної війни, каже Микола Сюравчик.

Відео дня

"Другий, Всеукраїнський, тур передбачає два етапи – відбірковий та фінальний. Тобто впродовж цього тижня освітяни проходитимуть певний відбір, доводячи свою професійну перевагу. І вже в п’ятницю ми будемо знати, чи отримали учасники з Житомирщини право змагатися у фіналі. Так впродовж цього тижня у відбірковому турі в номінації "Основи правознавства" передбачені майстерклас, практична робота та тестування. У номінації "Біологія" – майстерклас, методичні практики та тестування. 12 найкращих учасників із 25, які представляють різні регіони України будуть змагатися у фінальному етапі цього туру, який стартує 19 листопада та 21 листопада, відповідно до предметів", – розповів Микола Сюравчик.

Вчитель історії та правознавства Житомирського екологічного ліцею № 24 Віталій Коломієць розповів, що перед ним на цьому тижні стоять такі завдання: провести практикум, тобто розв’язування юридичних ситуацій, тестування і фрагмент уроку – майстерклас.

"Участь в цьому конкурсі – це раціональне продовження моєї педагогічної діяльності, – каже Віталій Коломієць, – тому що вчитель не може не розвиватися. На своєму прикладі потрібно показувати дітям, що наша країна розвивається. І ми теж повинні до чогось прагнути, вдосконалюватися, тому що на одному місці зупинятися, я думаю, не варто".

Учасники Всеукраїнського конкурсу "Вчитель року" від Житомирщини у номінаціях "Інформатика" та "Мистецтво" розпочнуть другий, Всеукраїнський, етап змагань у грудні.

Джерело: Суспільне

Коментарі

keyboard_arrow_up