В Україні з`являться корпоративні дитячі садки

В Україні з`являться корпоративні дитячі садки

Кабмін ухвалив проект закону, що дасть можливість створювати «корпоративні дитсадки». Відповідне рішення щодо проекту закону «Про дошкільну освіту» щодо розширення можливостей для створення та діяльності дошкільних навчальних закладів різних форм власності» було прийнято сьогодні, 14 лютого, на засіданні КМУ.

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

«Справді, в Україні ми маємо проблему доступу дітей до дошкільної освіти і активно працюємо над тим, щоб виправити цю ситуацію. Зміни до закону врегулюють на державному рівні проблеми функціонування дитячих садків, зокрема, приватних і корпоративних. Це сприятиме забезпеченню конституційного права дітей, в тому числі з особливими освітніми потребами, на отримання дошкільної освіти», – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Передбачається, що корпоративні дитячі садки діятимуть на засадах державно-приватного партнерства та матимуть кількох засновників, серед яких – місцеві органи влади, а також можуть бути громадські організації. В проекті закону детально прописано, як такий заклад створюватиметься, на яких засадах функціонуватиме та як в ньому вирішуватимуться основні питання.

Відео дня

Окремо в документі передбачено створення та функціонування інклюзивних груп у дитсадках. Відповідно до запропонованих змін, у дитячій інклюзивній групі може бути максимум 15 осіб, з яких не більш як 3 дитини з особливими потребами. Також передбачається впровадження посади асистента, що допомагатиме вихователям в інклюзивній групі.

«За нашими даними, станом на 15 грудня понад 85 тисяч дітей перебуває в черзі на влаштування у дитячий садок. При цьому, в окремих великих містах у дошкільних навчальних закладах на 100 місцях виховуються 180 дітей. Це означає, що ми маємо шукати більше форм для організації дошкільних навчальних закладів. І корпоративні дитсадки допоможуть нам не лише збільшити кількість місць у дитячих навчальних закладах, а й створити нову альтернативу для працюючих батьків», – додала Лілія Гриневич.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up