У Житомирі відбувся захід, на якому обговорювали, яке майбутнє чекає на освіту в Україні

У Житомирі відбувся захід, на якому обговорювали, яке майбутнє чекає на освіту в Україні

У Житомирі відбувся захід на тему «Навчання для життя: формування навичок 21 століття». Метою є обговорення важливих питань щодо розвитку освіти в містах, селах та країні в цілому, а також проведення майстеркласів від фіналістів премії Global Teacher Prize Ukraine.

Подію було реалізовано від «Освіторія» в рамках проєкту Global Teacher Prize Ukraine 2024, на який ще триває збір анкет. До заходу доєднався Артур Пройдаков, виконавчий директор Освітньої фундації «МрійДій», який увійшов в ТОП-10 найкращих учителів світу, є фіналістом премії Global Teacher Prize 2023 та переможцем 2021. З його слів, дуже важливо ділитися досвідом та історією знайомства з премією:

«​​Приємно було бачити повну залу освітян, які прагнули спілкування як між собою, так і з запрошеними гостями», – прокоментував Артур.

У виступі спікер поділився порадами, як цікаво та інтерактивно проводити уроки з літератури. А також розповів власну історію про те, як тричі подавав анкету на премію та лише з третьої спроби зумів потрапити до ТОП-50 та здобути почесну перемогу.

Відео дня

Крім цього, на зустріч завітав вчитель інформатики, який працює під брендом "Crazy teacher" та фіналіст премії Global Teacher Prize Ukraine 2020 – Микола Тарасюк:

«Мав унікальну можливість поділитися своїми прикладами по роботі з дітьми для вчителів нашого міста в рамках освітнього туру. Переконаний, що сюди прийшли люди, які щось змінять в підходах своєї роботи, а креативні і крутезні вчителі подадуть свою кандидатуру на національну премію», – розповідає Микола, – «Більшість завантажені своєю роботою, занурені в світ знань. Проте такі зустрічі дають можливість повчитись у кожного цікавим практикам і надихнутися новими ідеями. Сподіваюсь, що місточок для майбутньої співпраці вже побудовано для Департаменту Освіти та Освіторії. А самі найкращі освітні ініціативи, практики будуть народжуватись та розвиватись в нашому місті».

На заході було створено сприятливе середовище для обміну досвідом та інноваційними практиками між вчителями. Викладачі отримали нові знання та підняли важливі теми щодо освіти в країні.

Якщо ви знаєте видатного вчителя, чия праця варта нагороди або ви самі є вчителем або вчителькою – номінуйтесь на премію Global Teacher Prize Ukraine 2024 та отримайте шанс виграти 1 мільйон гривень для власного освітнього проєкту!

 

Global Teacher Prize Ukraine відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України, генеральним медіапартнером традиційно виступає 1+1 media, інформаційним – платформа кіно та телебачення Київстар ТБ.

Інформаційна довідка

Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів-агентів освітніх змін. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію ініційовано у 2017 році ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation, засновниками світової премії Global Teacher Prize.

«Освіторія» — неприбуткова громадська спілка, яка з 2013 року допомагає реформувати та розвивати освіту в Україні. Засновник Global Teacher Prize Ukraine. Більше на сайті: https://osvitoria.org/

 

Коментарі (1)
  • Владимир Шишацкий

    Немає майбутнього у освіти в Україні. Поцікавтесь долею навчальних закладів країн Балтії і зрозумієте чому...

keyboard_arrow_up