У коледжах і технікумах Житомирщини розпочався прийом документів від абітурієнтів

У коледжах і технікумах Житомирщини розпочався прийом документів від абітурієнтів

З 29 червня коледжі і технікуми Житомирщини розпочали прийом документів від абітурієнтів.

Про це повідомило Суспільне Житомир.

У Житомирському агротехнічному коледжі розповіли, що планують взяти на перший курс 700 студентів. Про це розповів відповідальний секретар приймальної комісії Житомирського агротехнічного коледжу Костянтин Борак. За його словами, найбільше абітурієнти виявляють інтерес до сучасних спеціальностей – комп’ютерних наук, автомобільного транспорту та лісового господарства. Вступна кампанія проходитиме з 14 по 20 липня. Через карантинні вимоги іспити відбуватимуться в один день.

Цьогоріч на всі спеціальності у коледжі планують набрати 700 студентів. Директор коледжу Микола Тимошенко говорить, що 70 відсотків вступників навчаються на бюджеті, 30 – за контрактом. Перевагу надають переселенцям та дітям-сиротам.

Відео дня

Зі слів викладача коледжу Валерія Левченка, попитом користуються нові спеціальності – зокрема, ті, які пов’язані з лісовим господарством.

Понад пів сотні заяв подали абітурієнти у перший день прийому документів до коледжу будівництва, архітектури та дизайну. 

За словами відповідального секретаря приймальної комісії будівельного коледжу Віталія Палія, у 2021 році зросла кількість абітурієнтів, котрі обирають будівельні спеціальності.

"Найбільший конкурс у нас іде на спеціальність "Архітектура та містобудування". Молодь зараз мріє бути архітекторами. Надіємося, що в цьому році держзамовлення буде на тому ж рівні, що і минулоріч", – каже Віталій Палій.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

 

Коментарі

keyboard_arrow_up