Скандально відомий житомирський дитячий садок на Крошні не отримає 5 млн грн на інвентар

Скандально відомий житомирський дитячий садок на Крошні не отримає 5 млн грн на інвентар

Нещодавно ЗМІ оприлюднили документ про те, що управління освіти хоче отримати з бюджету розвитку Житомира ще 5 млн 431 тис. грн на облаштування дитсадка №58, але вказана вартість інвентарю та обладнання викликала обурення, подив та багато запитань.

Тому у міській раді 14 лютого провели брифінг за участі завідуючої садочку, яка виправдовувалась, що подані нею цифри - просто помилка.

«Розпорядження від управління освіти я отримала в четвер, і вже в пятницю я мала подати документацію на закупівлю продукції. Звичайно, я її подала, робила все швидко і з поспіхом. В понеділок, коли переглядала документ, я вивила, що допустила помилки: ложок на суму 115 грн мало бути 3, а не 1. Кулькові ручки 40 грн, але це набір, де 6 ручок. Щодо піаніно, то воно, як правило, у всіх дошкільних закладах стоїть у актовій та спортивній залах. Це було подано пропозицію, якщо б нам відмовили, то ми б не закупововували», - розповідає завідуюча ДНЗ №58 Тамара Савчук.

Своєю чергою, заступник начальника управління освіти Світлана Ковтуненко визнає, що помилки в документах дійсно є, однак це людський фактор. Окрім того, запевняє: не потрібно хвилюватися і щодо цін, адже у будь-якому випадку закупівлі проходитимуть через систему ProZorro.

Відео дня

«Проходять ці ціни через систему ProZorro, через відкриті тендерні торги. Навіть якщо б кошти такі були і пройшли відкриті торги, і залишилися б ці кошти, вони б залишилися не у завідуючої дошкільного навчального закладу, вони б повернулись в бюджет для подальшого розподілення», - говорить заступник начальника управління освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Однак голова депутатської групи по контролю за використанням бюджетних коштів Олександр Рибак зазначив, що за таку помилку хтось обов’язково має понести відповідальність.

«Кожна цифра буде перевірена, жодна цифра не пройде комісію. Я буду ініціювати запит у прокуратуру для того, щоб вони перевірили, і за це має хтось відповісти», - наголосив Олександр Рибак.

Нагадаємо, для облаштування дитсадка №58 планують закупити ложки по 115 грн, лялькові візочки по 1000 грн та ноутбуки по 17 тис. грн.

Аліна Бойко

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up