Емоції ліцеїстів від ранньої профілізації

Емоції ліцеїстів від ранньої профілізації

У Житомирському державному університеті імені Івана Франка відкрили Європейсько-науковий ліцей.

Він дав змогу молоді здобувати освіту в 5 напрямках: хіміко-біологічний, фізико-математичний, історико-правовий, іноземної та слов’янської філологій. 

Цьогоріч більше 70 школярів стали його ліцеїстами. При вступі відбувся конкурс атестатів, за допомогою якого визначили одержувачів стипендії. Наразі навчання проводиться лише  за трьома профілями: історико-правовий, хіміко-біологічний та іноземної філологія. 

З початку семестра минув майже місяць, тому ви вирішили спитати ліцеїстів їх враження про навчання. 

Відео дня

Ліцеїстка історико-правового напрямку Крістіна Боримська розповідає: «Я вступила сюди для того, щоб отримати базові та поглиблені знання з історії. В майбутньому хочу втупити до Житомирського державного університету на вчителя історії. Навчання в ліцеї та школі, насамперед, відрізняються предметами. Більшість дисциплін уже не вивчається. Також велику увагу приділяють предметам, пов’язаним з нашим напрямком. Найбільш мені подобаються історія, правознавство та українська мова. В нас склався дуже хороший та дружний колектив. Крім того, цікаво навчатися поруч зі студентами університету, які вже знають ким хочуть бути. Це мотивує та надихає»

Учениця Валерія Рудик зазначила: «Я навчалася в школі №22, проте надалі вирішила здобувати освіту тут. Я вибрала саме цей профіль, тому що хочу пов’язати своє життя з юриспруденцією. Враження від ліцею спочатку були трохи негативні. Нам постійно говорили, що буде складно та важко. Втім, зараз це тільки позитивні емоції».  

Також ділиться своїми враженнями Софія Резніченко, ліцеїстка профілю іноземної філології: «Я довго думала про навчання в ліцеї, через це трохи сварилася з батьками. Однак все ж таки вирішила й тепер я тут. Вибрала саме іноземний напрямок, тому що мені подобається опановувати різні мови та вміти вільно ними володіти. Англійську мову вивчала ще раніше: ходила на курси та займалася з репетитором. В майбутньому я планую стати перекладачем. Також в ліцеї викладачі мають професійний підхід до кожного, що дуже тішить. Я ще ні краплинки не  розчарувалася в своєму виборі».

Колесник Яна, яка здобуває освіту за напрямком іноземної філології, повідомила: «Через два роки нам потрібно буде здавати ЗНО з англійської мови, саме тому я й обрала цей напрямок. До того ж, ми вивчаємо французьку та німецьку мови. Для мене особисто найбільша різниця ліцею та школи – можливості. Тут їх набагато більше. На жаль, через різний розклад ми не перетинаємося зі студентами інституту іноземної філології. Проте здобувати освіту поруч з ними – круто. А самі враження від навчання неймовірні. Поки що мені все подобається».

Василенко Кароліна

 

Коментарі

keyboard_arrow_up