34 вчителі початкових класів Житомирщини успішно пройшли сертифікацію педагогічних працівників

34 вчителі початкових класів Житомирщини успішно пройшли сертифікацію педагогічних працівників

824 вчителі початкових класів України успішно пройшли сертифікаційні перегони, серед них 34 педагоги Житомирщини.

Нещодавно (4 серпня) відбулося засідання комісії, утвореної Державною службою якості освіти, що визначила кількість балів, мінімально достатніх для видачі сертифіката за результатами третього етапу сертифікації педагогічних працівників серед учителів початкових класів.

В складі цієї комісії працювала представниця освітян Житомирщини – Ковальчук Тетяна  Володимирівна, вчителька початкових класів Ліцею №5 імені Т. Г. Шевченка Коростишівської міської ради. Комісією був встановлений прохідний бар’єр на рівні 114 балів, що становить 81% від максимальної кількості балів.

Сертифікація для вчителя – це нагода проаналізувати систему своєї роботи, побачити професійні недоліки та здобутки, відчути професійний успіх. Учні сертифікованих вчителів будуть ними пишатися та їх наслідувати, адже такі педагоги надихають власним прикладом краще вчитися та здобувати якісну освіту.

Відео дня

Сертифікація педагогічних працівників відбувається в 3 етапи:

  • незалежне тестування учасників (проводить Український центр оцінювання якості освіти);
  • самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності (організовує Державна служба якості освіти України);
  • вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації (організовує Державна служба якості освіти України та її територіальні органи, проводять спеціально підготовлені освітні експерти).

Успішне проходження сертифікації зараховується як проходження атестації і є підставою для присвоєння відповідної кваліфікаційної категорії та/або педагогічного звання та щомісячної доплати в розмірі 20% посадового окладу.

З 1 по 7 серпня 2023 року тривала реєстрація для проходження сертифікації вчителів, які викладають математику та українську мову і літературу на першому циклі базової загальної середньої освіти. Наразі реєстрацію припинено передчасно, оскільки загальнодержавну квоту (1000 осіб з визначених предметів) вже вичерпано.

Управління Державної служби якості освіти у Житомирській області повідомляє, що реєстрація для участі в сертифікації не завершується створенням картки-заяви. Потенційним учасникам потрібно сформувати комплект документів і надіслати комплект реєстраційних документів на адресу, указану в реєстраційному повідомленні.

Участь у сертифікації допомагає педагогам підтримувати професійну форму, розвиватися, бути у «тренді» та долучатися до нового в освіті. Кожен вчитель, який пройде сертифікацію, зможе вдосконалити свою педагогічну майстерність та покращити результативність своєї роботи.

Працюємо на майбутнє! Ми переможемо!

 

Коментарі

keyboard_arrow_up