Як правильно обрати сантехніку для оселі

Як правильно обрати сантехніку для оселі

З цим питанням стикалися багато людей при її придбанні. Сьогодні існує величезний вибір сантехніки, одна красива і блискуча, але підробка, у той час як інша – фірмова і якісна. Гарна сантехніка подарує вам справжній комфорт і створить всі умови для комфортного проживання.

З якого матеріалу обрати сантехніку?

Сьогодні сантехніку зазвичай роблять з акрилу, чавуну, сталі та порцеляни.

Акрил – це сучасний матеріал, що являє собою легкий і міцний пластик. Батьківщина акрилу – Голандія. Акрил – це багатошаровий пластик, чим більше він містить шарів, тим він міцніший і, звичайно, дорожчий. Матеріал гарний, теплий, легко миється, а також відрізняється підвищеною стійкістю до вм’ятин і подряпин. Важливо зауважити, що акрил – це багатошаровий і міцний матеріал, тому вироби з акрилу легко переносять удари. Тріщини можна легко замазувати за допомогою спеціальних засобів. Все це робить акрил лідером на ринку сучасних сантехнічних матеріалів.

Сантехніка з чавуну знайома практично всім. Чавун – це основний матеріал практично всіх радянських ванн. Чавунні ванни відмінно зберігають тепло, вони не деформуються і не іржавіють. Чавунна сантехніка – це гарний вибір при відносно відчутних витратах.

Відео дня

Сантехніка зі сталі. З неї роблять найдешевші ванни, в яких більше мінусів, ніж плюсів. Ванни швидко остигають. Також сталеві ванни можуть з часом почати деформуватися, крім того, вони схильні до корозії.

Фарфор – це популярний матеріал, який складе гідну конкуренцію акрилу. Він естетичний, міцний, легко миється, а, крім того, його роблять з натуральних компонентів. Тож якщо вам подобаються вироби, безпечні з точки зору екології, то ваш вибір – фарфор.

Вибір сантехніки – це, перш за все, вибір матеріалу, оскільки саме від матеріалу залежить ціна. Унітази також виробляють з порцеляни і акрилу. Але при виборі унітазів потрібно звертати увагу і на інші речі. Безумовно, він повинен бути міцним. Але деякі унітази можуть бути дуже «гучними». Коли в нічній тиші лунає оглушливий рев води з подальшим гарчанням наповнюваного зливного бочка – погодьтеся, в такій ситуації мало приємного. Тому, обираючи сантехніку для туалету, не соромтеся запитувати у продавця документацію на товар, бо безшумний набір води – це найважливіша характеристика будь-якого бачка.

Сьогодні з метою економії стало «модно» ставити економічні зливні бачки, які мають два режими зливу (частковий і повний злив). Такі бачки завширшки є меншими. Завдяки такому тиску досягається хороший слив з використанням меншої кількості води. Такі бачки дуже зручні, адже можна злити мало води. Слід обирати унітаз з круговим зливом, при такому зливі вода стікає з усіх боків, змиваючи ефективніше. Варто зауважити, що сьогодні продаються унітази, які мають антибактеріальне покриття, і більше 90 % бактерій просто вмирають, потрапивши на таке покриття.

Змішувач

Вибір змішувача і раковини потрібно здійснювати одночасно, бо така сантехніка повинна добре поєднуватися між собою. Змішувач явно може не підійти для раковини. Краще купувати порцелянову раковину, оскільки вона миється простіше, бо фарфор володіє найменшою пористістю, а тому він гірше вбирає бруд. Змішувачі краще купувати відомих брендів у фірмових магазинах. Поганий змішувач – це завжди більше проблем, ніж вигоди. Краще заплатити за якість, ніж за ремонт, адже змішувач може почати текти вночі. Також варто приділити увагу водяним шлангам, вони також повинні бути хорошої якості.

Виробник

Ну і, мабуть, головне при обранні сантехніки – вибір магазину і виробника. Сьогодні на ринку особливо цінується європейська сантехніка. В магазинах представлений широкій вибір сантехніки з докладними схемами і зображеннями кожного виробу: системи інсталяцій, біде, змивні клавіші, система каналізації, дренажні канали та трапи і багато іншого. Тут же можна зробити замовлення вподобаного товару і не турбуватися про його якість.

Також дуже важливо, щоб усі сантехнічні прилади поєднувалися між собою (дизайн і колірна гама). Якщо, наприклад, обрати всі вироби різного кольору або в різному дизайні, то навряд чи вони будуть красиво виглядати. Швидше за все, інтер’єр ванної кімнати буде зіпсований. Крім цього, якщо немає досвіду в установці сантехніки, то краще з цим питанням звернутися до професіоналів, які впораються з цією роботою якісно і швидко.

Тож щодо питання, що буде знаходитися у ванній кімнаті і туалеті, кожен повинен визначитися самостійно, відповідно до свого смаку та вимог. Головне – щоб було зручно, комфортно, гігієнічно.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up