Запалюй літо: кращі липневі фести

Запалюй літо: кращі липневі фести

Другий літній місяць настільки насичений подіями, що і не знаєш, що обрати. Саме тому журналісти «20 хвилин» підготували для вас добірку найцікавіших культурних заходів, які відбуватимуться в липні в Україні. Тож зібрали валізу – і гайда відриватися.

«Джаз на Дніпрі 2019»

Де: Дніпро. 

Коли: 19-21 липня.

Фестиваль «Jazz on the Dnieper», який носить статус міжнародного, цьогоріч відбуватиметься з 19 до 21 липня на Монастирському острові за підтримки програми «Культурна столиця». Фестиваль заснований у 1968 році і минулого року відсвяткував своє 50-річчя. 

Відео дня

Цього року захід вкотре збере найталановитіших музикантів зі всього світу. 

«Jazz on the Dnieper» зазвичай стартує з традиційного концерту на Фестивальному причалі, де визначають переможців конкурсу молодих виконавців «Джаз на пірсі». Саме вони отримують право виступати на основній сцені поруч із запрошеними зірками джазу. 

У 2019 році протягом чотирьох днів у різних локаціях міста відбудуться безкоштовні концерти українських джазменів, а на головній сцені фесту виступлять закордонні хедлайнери: The Hot Sardines, Richard Bona, The Messenger Legacy, Eli Degibri Quartet та інші.

«Чорноморські ігри-2019»

Де: Скадовськ.

Коли: 26-28 липня.

XVII Всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль «Чорноморські ігри» проходитиме з 26 до 28 липня в місті Скадовську Херсонської області.

«Історія одного з найдавніших та наймасштабніших дитячих фестивалів України продовжується. Чимало випускників «Чорноморських ігор» сьогодні є провідними виконавцями української музичної сцени, і я вірю, що ця тенденція продовжуватиметься. Приємно, що ще вчорашні лауреати нашого фестивалю пробиваються на престижні міжнародні конкурси і там гідно представляють Україну. Важливо, що «Чорноморські ігри» мають постійне місце проведення, неповторну скадовську публіку та підтримку влади Херсонщини в особі голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва та в особі голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера. Зі свого боку, «Чорноморські ігри» відіграють важливу роль у розвитку та популяризації туризму на Херсонщині, позиціонуванні міста Скадовська як центру дитячого фестивального руху», – зауважив засновник фестивалю Микола Баграєв.

Головний конкурс фестивалю – вокальний. Як повідомляють організатори, у ньому беруть участь талановиті діти з усіх куточків України віком від 6 до 16 років. Прийом заявок стартує 1 жовтня та триває до 1 березня. Свого часу випускниками фестивалю «Чорноморські ігри» ставали такі відомі виконавці як Тіна Кароль, Настя Каменських, Іван Дорн, Надя Дорофєєва з гурту «Время и Стекло», солістка гурту The Hardkiss Юлія Саніна, лідер гурту Dzidzio Михайло Хома, Альона Омаргалієва з дуету TamerlanAlena та інші.

«Лудинє-фест»

Де: м. Косів, вул. Грушевського 1, стадіон ЗОШ № 2 (позаду РБК). 

Коли: 5-7 липня. 

«Лудинє-фест» – перший на Гуцульщині фестиваль автентичного та сучасного одягу з фольклорними елементами. Програму свята, яке заплановане на 6-7 липня, озвучив оргкомітет заходу. 

5 липня

14.00 – 16.30 Інтерактивний лекторій «Історія етномоди». Секрети моди наших прабабусь відкриватимуть професійні етнологи та дослідники народного одягу з різних регіонів України.

6 липня

У суботу вранці традиційно гості міста та туристи можуть відвідати «Косівський базар» в с. Смодна. Протягом дня на майданчику, де буде проводитись фестиваль, та наступного дня – святкування Дня міста Косова – можна буде побачити:

  • виставку-продаж творів майстрів народного мистецтва;

  • майстер-класи (кераміка, ткацтво, сирні коники, писанкарство та ін.);

  • територія для колекціонерів, базар старовини — експозиції музеїв міста;

  • покази старовинних та сучасних колекцій етнічного одягу;

  • покази сучасних інтерпретацій етнічного одягу;

  • діятимуть атракціони та фуд-корт.

Цьогорічний фестиваль «Лудинє» матиме назву «Гуцульський рік», присвячений твору Гната Хоткевича. Ввечері на всіх чекає дискотека open-air з Mark&Ostin.

7 липня

Святкування Дня міста Косова:

  • святкова літургія в храмі Івана Хрестителя (Монастирське);

  • міжнародні змагання з силового екстриму «Україна vs Румунія» (майдан Незалежності);

  • «Раз пішов я до Косова…» – концерт з нагоди 50-річчя легенди українського гардроку, косівського рок-гурту «Гуцули».

Як повідомляють організатори, у концерті братимуть участь гурти: «День Бабака» (Київ), рок-гурт «Гуцули» (Косів), «Familia Perkalaba« (Івано-Франківськ), «Медовий Полин» (Заліщики), «Цвіт Кульбаби» (Івано-Франківськ). 

«Файне місто»

Де: Тернопіль, Тернопільський аеродром. 

Коли: 25-28 липня.

Історія фестивалю «Файне Місто» бере свій початок з 2013-го року. «Фестиваль “Файне Місто” – це міжнародний музичний тернопільський фестиваль, який щорічно відбувається поблизу Тернополя. Цього року фестиваль відбудеться всьоме 25 – 28 липня. «Файне Місто» є одним з небагатьох українських фестивалів в якому, перетинаються практично всі сучасні напрямки музики. Рок, альтернатива, фолк, поп, денс музику на семи сценах фестивалю виконують тільки кращі музичні виконавці та запрошені іноземні артисти, які складають музичну частину фестивальної програми. Фестиваль «Файне Місто» традиційно пройде під лозунгом «Файне Місто» – територія вільних людей», адже головна мета організаторів – побудувати місто, в якому кожен з відвідувачів хоч і на кілька днів, але зможе, залишивши щоденні проблеми, відчути енергію свободи, шалений драйв життя та зробити свій відпочинок незабутнім», – інформують організатори. 

2018 рік став особливим для «Файного Міста». Відтепер це не просто місце, куди можна втекти від буденності. Відтепер це справжній мегаполіс, це повноцінні вулиці, площі та мікрорайони з унікальними локаціями та архітектурними об’єктами. Це місто мрії Файних Людей, місто, що сповнює енергією, дарує свободу та гарантує незабутній досвід. Відтепер це великий центр самоврядування, де кожен бажаючий може долучитись до розбудови фестивалю. Відтепер відвідувачі фестивалю – це не сторонні спостерігачі, а справжні громадяни Файного Міста – території вільних людей.

«Файне Місто» – це 6 сцен і більше 100 виконавців із різних країн; 4 дні драйву; близько 16 тисяч однодумців. 

Якщо ви ще роздумуєте, чи їхати, лише подивіться перелік учасників фестивалю: Powerwolf, THE HARDKISS, Kadebostany, Eskimo Callboy, Detach, Элизиум, Нервы, FliT, Rideau, VelikhanBand, Avatar, MOTANKA і багато-багато інших. 

Ольга Сідлецька

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up