Великдень, подорожі та сучасна література: найяскравіші фести квітня!

Великдень, подорожі та сучасна література: найяскравіші фести квітня!

Трудові будні теж закінчуються. І настає чудовий час – відпустка чи вихідні. Є багато способів провести ці чарівні дні. Головне – правильно обрати місце, яке повністю відповідає вашим уявленням про хороший відпочинок саме у квітні.

 

Мабуть, немає на світі кращої пори року, аніж весна. Яскрава, тепла, сонячна, заквітчана. Саме вона пробуджує у наших душах радість, любов до життя і надію на світле майбутнє. І так хочеться, аби теплі весняні промені якомога швидше зігріли наші серця, надміру стомленні похмурою сірістю довгої і колючої зими.

Тому не варто вагатися, а заздалегідь вирушати на яскраві фести по всій Україні.

Черкаський книжковий фестиваль

Відео дня

Дата: 07 - 09 Квітня 2017

Місце проведення: Черкаська обласна філармонія

Черкаський книжковий фестиваль – це подія, яка збере сучасних кращих майстрів, музикантів, письменників, акторів, кіносценаристів, краєзнавців. Свято, де автори презентуватимуть свої книги, поети декламуватимуть вірші, видавництва та книгарні пропонуватимуть нові книги, сценаристи покажуть кінострічки, майстри відкриють арт-зони. Особливу увагу варто звернути на освітні лекції.

Спікери – популярні люди з різних сфер: краси, спорту тощо. Шлях до успіху зовсім не простий, правда ж? З вами поділяться надзвичайними секретами досягнення вершин. Подібний захід у Черкасах вперше, тож не варто баритися, а відкривати разом нові горизонти.

Ви потрапите до своєрідної «літературної країни». Діятимуть декілька локацій: літературно-музична сцена, майданчик майстер-класів, дитячий простір. Це зона знайомства, комфорту, відпочинку, розвитку та роздумів, де ви зможете:

1. Познайомитись з представниками провідних українських видавництв та придбати книги за найнижчими цінами.

2. Побувати на прес-конференціях та презентаціях книг сучасних письменників України.

3. Потрапити на освітній майданчик, де проходитимуть лекції від дизайнерів, коучів, істориків, політологів, громадських діячів та інших цікавих спікерів.

4. Відвідати креативні майстер-класи. Зокрема, навчитесь розмальовувати книги, пізнаєте техніку «декупажу», «мехенді» каліграфії, вишивання букв, запакування книг тощо.

5. Цікаво та корисно провести час зі своїми дітками: інтерактивні ігри, фотозони тощо.

6. Зробити атмосферні, смішні чи милі світлини у наших тематичних фотозонах.

7. Спробувати найсмачнішу філіжанку кави зі смаколиками в затишному місці для відпочинку.

Вхід: вільний.

Великодній ярмарок у Києві

Дата: 8-9 квітня 2017 року

Місце проведення: м. Київ, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара»

Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара» запрошує на Великодній ярмарок народного мистецтва.

Традиція Великодніх ярмарків в Україні дуже давня. Воскресіння життя та прихід весни є найкращою порою для повного оновлення та очищення: душі, тіла, оселі. Побілені хати, прибрані садки, нове святкове вбрання супроводжували початок нового кола життя в українців.

Напередодні Великодня, 8-9 квітня в Музеї Івана Гончара відбудеться святковий ярмарок народного мистецтва. Майстри з різних куточків України протягом цілої зими створювали традиційні та нові рукотворні вироби. Спеціально до ярмарку вони підготували великодньо декоровані мистецькі твори. Ними ви зможете прикрасити до свята свій дім та зробити подарунки для рідних.

Писанки, крашанки, кошики з лози, керамічний та дерев’яний посуд для оздоблення вашого столу, ткані килими, святкові рушники, екологічні традиційні іграшки на великодній подарунок дітям, коралі, дукачі, святковий одяг – усе, що необхідно для вбрання оселі до Свята. Великодня література, взірці писанок, писачки та фарби для створення писанок.

В рамках ярмарку протягом двох днів триватимуть майстер-класи з підготовки до Великодніх свят. Усі охочі матимуть змогу навчитися виготовляти «шутки» та вербові гілочки, дізнаються побажання та примовляння до Вербної неділі, розписуватимуть писанки та крашанки натуральними фарбами, виготовленими з трав, квітів, кори та інших природних матеріалів. Також Ви зможете взяти участь у майстер-класах з випікання пасок та «жайворонків» з тіста, виготовити птахів із соломи та паперу, розписати яворівську іграшку, зліпити свищика з глини та взяти участь у виготовленні унікальної обрядової гуцульської страви-іграшки – сирного коника. На святі звучатимуть канти та псальми у виконанні кобзарів, які традиційно кобзарювали на народних ярмарках. Атмосферу ярмарку доповнять пісні частування та чай із натуральних трав.

Вхід: 10 грн. Участь у майстер-класах – 50 грн

IV фестиваль Razomfest 2017

Дата: 22-23 квітня 2017 року

Місце проведення: м. Львів, Клуб FESTrepublic

Вже 4-й фестиваль від «Території твого розвитку» Razomfest, який об’єднує музику, літературу та подорожі. Перша лімітована партія квитків за найнижчими цінами вже майже закінчилася. Дводенних квитків на фестиваль не буде. На вас чекає «вибухова суміш» лайн-апу, атмосфери, енергії та інших цікавих новинок, які ми для вас підготували. Поспішаємо також повідомити, що цьогорічний фестиваль буде присвячений 5-річчю «Території твого розвитку», тож навколо пануватиме атмосфера подвійного свята.

«Один в каное», DETACH, «Без Обмежень», Mountain Breeze та ще один поки неоголошений, але не менш відомий учасник. Іздрик, Макс Кідрук, Юрій Винничук, Любко Дереш та інші учасники, які будуть оголошені найближчим часом.

Марина Михальчук

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up