В Житомирі ковалі з усієї України кували щастя та боролися з негодою

В Житомирі ковалі з усієї України кували щастя та боролися з негодою
З 24 червня по 26 червня 2011 року в Житомирі на майдані імені С.П.Корольова пройшов Другий Всеукраїнський Фестиваль ковальського мистецтва «Свято ковалів».

На фестиваль в Житомир зїхалися відомі ковалі з усієї України. Зокрема,  Сергій Фіросов з Києва, Святослав Лев зі Львова , Віктор Міхальов з Донецька,  представники творчої династії ковалів Артем  Волинський та Олексій  Криворученко.

Відео дня
>Попри те, що усі три дні фестивалю в Житомирі йшов дощ, ковалі  не припиняли роботу під відкритим небом над створенням спільної композиції "Як ковалі щастя кували". Композиція являє собою два схрещених кільця діаметром 0,9м та 1,2м,  що символізують  початок створення сім ї.

Після завершення фестивалю ковані обручки передали в подарунок житомирському РАГСу.

Окрім роботи над композицією та проведення майстер-класів ковалі привезли з собою уже готові роботи. які й демонстрували протягом трьох днів фестивалю.

Бажаючі могли придбати собі деякі вироби, ціна яких від кількох десятків гривень до кількох десятків тисяч гривень в залежності від складності та техніки виконання.

 - Добре, що ми тут не хлібо-булочні вироби показуємо, - пожартував один з учасників фестивалю, - наші металеві вироби будь-яку негоду витримають, а кілька годин дощу їм навіть на користь.

Однак, дощ все ж трохи вибив з графіку учасників фестивалю, і вони не встигли до кінця оформити композицію. Так само через дощ на кілька годин із запізненням відкрили й сам фестиваль, а наступного дня із запізненням відбулась посвята міського голови у ковалі.

Організатори запевняють, що фестиваль відвідало кілька тисяч житомирян.

На "Святі ковалів" також виступили   члени військово-історичного клубу «Золота шпора», продемонструвавши власноруч виготовлені костюми часів Київської Русі та мистецтво лицарського бою часів середньовіччя.

Серед лицарів, як і серед ковалів, були й жінки.


 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up