У Житомирі з обмінним концертом побувала Кіровоградська філармонія

«Мистецтво єднає Україну» - під таким девізом проходять нині обмінні концерти обласних філармоній. Житомир уже приймав у себе Волинь, Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, а в тих містах побували наші артисти.

Приймаючи гостей, житомирські глядачі ще раз переконалися, як мало ми самих себе знаємо і як часто недооцінюємо. Адже рівень майстерності обласних артистів часто не нижчий, ніж у розрекламованих зірок. Це підтвердив і концерт митців із Кіровограда.
Після того, як пішли у небуття Скібри, територія нинішньої Кіровоградщини довгий час була диким полем, де край Запорізької Січі сходився в битві з татарськими загонами. Потім ті багаті землі спільно освоювали народи південні і північні, західні і східні. Те переплетіння мелодій і темпераментів і вилилося в концерт кіровоградців, особливо театру танцю « Зоряни».
Петро Доценко – директор Житомирської обласної філармонії: "Великий колектив Кіровоградської філармонії привіз нам дуже багато гарного".
Мистецтво Житомирщини є на досить високому рівні. Варто згадати « Орею», «Льонок», «Род ослав». Але глядачі щедро аплодували камерному оркестрові « Концертіно», ансамблю «Єлисавет-ретро» і нишком зітхали: у нас нема таких…
Микола Кравченко – директор Кіровоградської обласної філармонії: "Мистецтво, що завдяки таким концертам маємо змогу показати своє мистецтво житомирянам. Ми взяли сюди все краще, котрому аплодували 50 країн світу".
Слова вдячності за чудове мистецтво, - що його бачили в 50 –ти країнах світу - висловили гостям керівники області : голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук та голова обласної ради Йосип Запаловський. Зал підтримав сказане ними схвальними оплесками.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up