Що подивитись на вихідних: добірка найкращих українських фільмів та серіалів

Що подивитись на вихідних: добірка найкращих українських фільмів та серіалів

Українське кіно розвивається, стає все більше якісним та відомим в усьому світі. Пропонуємо добірку найкращих українських фільмів за останні роки для перегляду на вихідних.

Спортивна драма «Пульс» (2021)

Режисер: Сергій Чеботаренко
У головних ролях: Наталія Бабенко, Станіслав Боклан та інші

В український прокат вийшов довгоочікуваний фільм – спортивна драма «Пульс». Це перша українська стрічка про спортсменів з особливими потребами, що була знята на основі реальних подій.

Відео дня

У фільмі розповідається про реальну історію спортсменки Оксани Батурчук, яка потрапила у автомобільну аварію та зазнала важких травм. Через це вона втратила шанс взяти участь в Олімпійських іграх. Але любов до бігу і воля до перемоги створили чудеса.

Цілеспрямована й надзвичайно сильна дівчина попри все не покинула справу життя і стала паралімпійською чемпіонкою, багаторазовою призеркою Паралімпійських ігор та заслуженим майстром спорту. 

український фільм пульс

Трагікомедія «Мої думки тихі» (2019)

Режисер: Антоніо Лукіч 
У головних ролях: Ірма Вітовська, Андрій Лідаговський та інші

Українська трагікомедія смішна й трохи сумна водночас. У фільмі підіймається вічна проблема батьків та дітей, розказується про молодого невдалого звукорежисера і його яскраву маму.

Вадим, молодий звукорежисер й невдаха, отримує замовлення записати голоси рідкісних тварин та птах. Разом із ним у подорож Закарпаттям вирушає його мати-таксистка, постійно навчаючи його життю та створюючи проблеми й комічні ситуації. Під час шаленої мандрівки Карпатами їм трапляються місця під назвою Твін Пікс та Мулен Руж, контрабандисти, які довго і пронизливо мастять губи гігієнічною помадою, та прикордонники, що говорять зі смішним акцентом.

Фільм «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча збирав повні зали у кінотеатрах та отримав премії Української кіноакадемії — дві «Золоті Дзиґи».

український фільм думки мої тихі

Серіал, драма, комедія «Спіймати Кайдаша» (2020)

Режисер: Олександр Тіменко
У головних ролях: Віктор Жданов, Ірина Мак, Тарас Цимбалюк, Григорій Бакланов, Антоніна Хижняк та інші

Сюжет фільму частково заснований на повісті Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я». Фільм «Спіймати Кайдаша» — це український 12-серійний телесеріал, в якому зображені віковічні проблеми протистояння двох поколінь однієї родини — батьків та дітей.

Наталка Ворожбит, виконавча продюсерка проєкту, зробила чимало змін у сценарії, порівняно з першоджерелом. Вона перенесла події у період 2000—2010-х років та додала багато нових сюжетних ліній. Події телесеріалу розгортаються у часи незалежної України. Скандальна сім'я Кайдашів проживає в сучасному селі, де немає роботи й ніхто не знає, за кого голосувати на президентських виборах. Як на їхнє життя вплине нова реальність? 

український фільм спіймати кайдаша

Українсько-американський художній фільм жахів «Брама» (2017)

Режисер: Володимир Тихий
У головних ролях: Ірма Вітовська, Віталіна Біблів, Ярослав Федорчук

Сюжет фільму заснований на культовій п'єсі Павла Ар'є «На початку і наприкінці часів». Він розповідає про пригоди баби Прісі, яка мешкає у Чорнобильській зоні відчуження та товаришує з русалками. З нею живуть онук Вовчик і хвороблива донька Слава, яку покинув чоловік. Несподівано їхнє розмірене життя закінчується — баба Пріся отримує містичне попередження про катастрофу, що станеться найближчим часом, і якій треба запобігти.

український фільм Брама

Фільм «Захар Беркут» (2019) 

Режисер: Ахтем Сеїтаблаєв та Джон Вінн
У головних ролях: Роберт Патрік, Томмі Фленаган, Роккі Маєрс, Поппі Дрейтон, Алекс Макніколл та інші

Фільм заснований на основі повісті «Захар Беркут» Івана Франка. У міжнародному прокаті фільм відомий, як «Зринаючий яструб».

Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху (1241 рік). Дійшовши до Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Вночі кілька місцевих мисливців, братів Беркутів, потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися й знищити всі карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських жителів під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити численного ворога. 

український фільм Захар Беркут

Коментарі (1)
  • Yana Shevchuk

    Все б нічого, якби ще було світло🥺

keyboard_arrow_up