Міністерство інфраструктури України розпочинає Велике будівництво у сфері туризму та курортів

Міністерство інфраструктури України розпочинає Велике будівництво у сфері туризму та курортів

8 вересня на засіданні Уряду було внесено низку змін до положень про Міністерство культури та інформаційної політики, про Державне агентство розвитку туризму та про Міністерство інфраструктури.

Серед основних змін:

▪ до переліку основних завдань Міністерства інфраструктури України повертається забезпечення формування та реалізація державної політики у сфері туризму та курортів.

▪ Державне агентство розвитку туризму України переходить до сфери управління Міністерства інфраструктури України.

Відео дня

"Мінінфраструктури повертає у власну зону відповідальності питання розвитку туризму та курортів в Україні. Сьогоднішнє рішення – не спонтанне. Є величезний масив роботи, які вже проробила команда ДАРТ у співпраці з Мінкультом: це проект “Мандруй Україною”, активні промоції бренду держави на національному та міжнародному рівнях, а також чи не вперше за довгі роки туризм в Україні отримав реальне фінансування та візію розвитку. Тепер наше завдання - на основі цих напрацювань створити умови для розбудови туристичного сектору. Нагадаю, що наша команда вже довгий час системно співпрацює з Мінкультом. Дороги до туристичних магнітів, нова навігація, розвиток водних туристичних маршрутів – яскраве свідчення цьому.

Однак відтепер ми відкриваємо ширші можливості для ще одного напрямку Великого будівництва. Це створення нової інфраструктури для наявних і майбутніх курортів, робота з українськими та міжнародними інвесторами, залучення нових туристів до нашої країни. Ми вдячні колегам за пророблену роботу - попереду нас чекає ще багато спільних проектів", — прокоментував Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Коментарі

keyboard_arrow_up