Куди поїхати в липні: відвідуємо найкращі українські фестивалі

Куди поїхати в липні: відвідуємо найкращі українські фестивалі

Літо зазвичай асоціюється з морем та релаксом. Однак є маса інших способів яскраво провести відпустку.

Один із таких варіантів – це відвідати фестиваль. Тим більше, що за останні роки кількість їх значно зросла. Дізнайтесь, де пройдуть кращі українські фестивалі 2018 року, прямо зараз!

"Atlas Weekend Festival"

Коли: 3-8 липня

Де: Київ

Відео дня

Фестиваль проходить у Києві на території ВДНГ. Тривалість опен-ейра – 5 днів. Музикальне шоу цього року збирає 200 виконавців на 8 сценах. У рамках фестивалю пройде музична освітня конференція «Music Hub» з українськими та зарубіжними артистами.

Першими, в якості хедлайнерів, були оголошені британські електронщики «The Chemical Brothers». Крім того, на фестиваль вже заявлені діджеї Lost Frequencies і Мартін Гарікс, британський співак Том Оделл, американська співачка Лаура Перголіцці, більш відома під сценічним псевдонімом LP, британська рок-група «Placebo» і багато інших.

Святкування Івана Купала

Коли: 6-8 липня

Де: Полтавщина

Літнє свято Івана Купала популярне серед українців, тому святкування відбудуться майже в усіх містах України. Найбільш яскравим і цікавим буде святкування Івана Купала на Полтавщині – в селі Гоголеве. Там пройде традиційний фестиваль – "Купальські ігри на батьківщині Гоголя". На території музею-заповідника найбільш містичного письменника гостей будуть дивувати народними гуляннями, ворожінням, пошуком квітки папороті та святковим феєрверком опівночі.

Організатори заходу обіцяють яскраву концертну програму, ігри для дітей із призами та нагородами, шоу мильних бульбашок, водяні бої та рибалку для справжніх сміливців, які не бояться надприродної сили повелителя водяної стихії Нептуна.

Серед найцікавіших і найочікуваніших дійств буде запалювання вогнища й конкурс вінків. Незаміжні дівчата зможуть не тільки позмагатися між собою у майстерності плетіння квіткових головних уборів, а й поворожити на судженого, пускаючи купальські віночки у воду.

Для найтерплячіших учасників святкування організатори приготували Fire-шоу та пінну дискотеку, щоб гуляння могло продовжуватися до пізньої ночі.

Якщо ж ви не маєте часу відправитись у подорож по Україні, то у Житомирі також будуть тридиційні святкування свята Івана Купала:

16.00-21.00

Майстер-клас з плетіння дівочої коси та проведення конкурсу на найдовшу косу.

Соціальний проект «Заплети вінок на щастя, на долю» за участю людей з обмеженими можливостями.

Гумористичний міні-фестиваль «Поліська вишенька».

Пікнік-зона для відпочинку родин та дозвілля дітей.

«Козацьке купайло» за участю гурту козацького бойового вишколу «Стрибожи правнуки» (частування кулішом, катання на козацькому возі, майстер-класи стрільби з луку).

Екскурсія-квест «Знайти квітку папороті».

18.00

Конкурс краси «Купальська царівна - 2018»

20.00

Театралізована вистава «На Івана, на Купала річка була мала»

21.00-22.00

Виступ українського інді-рок-гурту «Вів’єн Морт» (м. Київ).

Етнографічний фестиваль "Петрівський ярмарок"

Коли: 12-16 липня

Де: Чернівці

Про Сорочинський ярмарок чули, мабуть, усі. А от найстаріший ярмарок Західної України відомий набагато менше. Традиція проведення велелюдного ярмарку в Чернівцях на свято Петра і Павла сягає ХVIII століття. Петрівський ярмарок нині – це довгоочікуване свято для городян та гостей міста, зі святковими промовами, самобутніми майстрами народного мистецтва, веселими танцями, промоакціями, виставками, цікавими зустрічами. Головна алея парку відводиться для майстрів народної творчості, які демонструють і продають власні вироби декоративно-прикладного мистецтва. У програмі Петрівського ярмарку також показ моделей одягу та зачісок, концерти аматорських колективів, різноманітні спортивні заходи, конкурси, ігри. Долучайтесь та станьте частинкою українського народного заходу!

Файне місто 2018

Коли: 20-22 липня

Де: Тернопіль

6 сцен і понад 100 виконавців із різних країн. 3 дні драйву - ось головне, що вам треба знати про щорічний фестиваль "Файне місто". А ще гасло цього фесту: територія вільних людей.

До речі, вже оголошено імена перших учасників. Виступатимуть The Rasmus. Дарк стейдж сколихнуть Adept, To the Rats and Wolves, Infected Rain та інші виконавці! Лайн-ап буде доповнюватися, чекайте сюрпризів.

Аліна Бойко

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up