Знайшли снаряд - не несіть додому, а інформуйте поліцію і рятувальників

Знайшли снаряд - не несіть додому, а інформуйте поліцію і рятувальників

Поліція Житомирщини закликає громадян бути обережними у разі виявлення боєприпасів та негайно інформувати про це поліцію

Тільки за минулий тиждень жителі області знайшли 6 мін та снарядів часів ІІ Світової війни, - зазначає відділ комунікації поліції Житомирської області. В одному з випадків 45-річний коростенець наразив на небезпеку рідних, принісши знахідку додому. Тим часом поліцейські проводять профілактичні заходи для виявлення та вилучення зброї з незаконного обігу та закликають громадян скористатися можливістю добровільно здати небезпечні предмети та речовини.

З початку жовтня правоохоронці проводять заходи, направлені на припинення незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Упродовж цього місяця вони ведуть додаткову роз’яснювальну роботу серед населення, закликаючи добровільно роззброїтися. Разом з тим, поліцейські перевіряють наявну інформацію про незаконне зберігання заборонених і небезпечних предметів, проводять огляди домогосподарств, підозрілих транспортних засобів тощо.


Досить часто жителі області повідомляють про знайдені ними боєприпаси та зброю у місцях проведення боїв часів ІІ Світової війни. Зокрема, увечері 5 жовтня до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення від 45-річного жителя райцентру про знайдені ним мінометні міни. На місці події поліцейські з’ясували, що чоловік займався пошуком металобрухту на полі неподалік свого будинку. Там і знайшов заіржавілі предмети і… приніс їх на власне подвір’я. Лише за кілька годин повідомив про небезпечну знахідку до поліції. Боєприпаси було вилучено.

Відео дня

Наступного дня до поліції надійшло ще одне повідомлення про виявлення снаряду на полі неподалік с. Іскорості Коростенського району. За словами 83-річного місцевого жителя, небезпечний предмет він виявив під час проведення земельних робіт. Правоохоронці встановили, що знахідка – артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Його вилучили та знищили.

- Слід зазначити, що такі знахідки є вкрай небезпечними, адже через тривалий вплив природних факторів вони зазнали руйнування, вибухові речовини могли стали нестабільними, відтак найменший дотик може спричинити детонування, - коментує заступник начальника ГУНП Артем Лисогор. – Тому у разі виявлення предметів, схожих на боєприпаси, не варто їх викопувати, рухати, намагатися перенести тощо. Необхідно одразу зателефонувати на лінію «102» та обмежити доступ людей до місця знахідки. Тільки фахівці-вибухотехніки зможуть оцінити небезпеку та вирішать, як краще знешкодити боєприпаси.

Поліцейські звертаються до громадян: не ризикуйте безпекою та пам’ятайте про відповідальність за незаконне поводження з небезпечними речовинами. Зокрема, статтею 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up