Житомиряни розповіли, хто краде в громадському транспорті

Житомиряни розповіли, хто краде в громадському транспорті
У секторі зв'язків із громадськістю УМВС в Житомирській області запевняють, що кількість крадіжок цьогоріч знизилася. Житомиряни статистиці не вірять і мають свою, сумну. Ще й описують потенційних злочинців.

У нашій країні скрутні часи, але навіть війна не зупиняє недобрих людей чинити зло, а може навіть і  навпаки – підсилює бажання. Мова йде про крадіїв, жертвами яких останнім часом все частіше стають житомиряни.

Олександра Стежко вранці 22 вересня в годину пік їхала в маршрутному таксі № 126: «Коли проходила до дверей, запитала жіночку, яка стояла поруч, чи не буде вона виходити. В її поведінці мене щось насторожило, але зловила себе на думці, що потрібно бути менш підозрілою.

Жінка була гарно й охайно вдягнута, невеличкого зросту, в окулярах та шкіряній куртці. Нічого особливого, але все таки коли вийшла з маршрутки, переглянула сумку, і... дійсно – гаманця з 50 гривнями та документами вже не було. Я намагалася наздогнати машину, але водій швидко від’їхав».

Відео дня

Ось так Олександра разом з гаманцем та усіма важливими документами втратила довіру до людей, які на перший погляд є порядними.

Особливо дівчину обурило те, що такі події відбуваються у період, коли ледве не щодня Житомир потерпає від новин з фронту.

«У ранковий час, коли більшість людей заклопотана своїми проблемами та осмисленням останніх подій в країні, є люди, які цим користуються. Варто бути обачливими. До міліції не зверталася, бо знаю, що це майже безрезультатно. Якщо людину не спіймали на гарячому, доказів злочину майже немає», – зазначила Олександра Стежко.

«Ці люди працюють злагоджено та в парі», – зазначає пані Людмила, яка працювала в минулому кондуктором тролейбуса. «Дві жінки: одна маленька на зріст, повна та з довгим волоссям, інша – молодша і вища. Працюють уже багато років. Зараз я частіше стала помічати їх у маршрутках, адже у тролейбусах уже немає такого скупчення людей», – описує потенційних крадійок Людмила.

Протягом останніх двох тижнів Олександра відновлює  банківські картки, повертає службові посвідчення і радіє, що водійські права лежали не в гаманці, адже довелося б ще раз складати іспит: «Самі знаєте, яка в нас бюрократія та черги, ну і всі ж чекають подяки. Тому, аби не створити собі зайвих клопотів, не «ловіть ґав» і не кладіть в гаманці цінні документи», – радить Олександра Стежко.

В обласному УМВС надають інформацію, що в порівнянні з минулим роком упродовж 8 місяців 2014 року на території області спостерігається зменшення кількості вчинених кримінальних правопорушень загалом на 12 %; кількість крадіжок зменшилась на 17 % (з 3373 до 2812).

Нині повідомлено про підозру по 1173 кримінальних правопорушеннях, з яких 1001 – з числа зареєстрованих у поточному році. Закінчено розслідуванням 1204 кримінальних правопорушення за фактами крадіжок, у тому числі 262 – категорії минулих років.

Серед зареєстрованих у поточному році 242 – це квартирні крадіжки (-8,7 %; у 2013 – 265). Незважаючи на зменшення реєстрації злочинів вказаної категорії, кількість розкритих злочинів збільшилась з 105 до 113. З початку року найбільша кількість крадіжок із квартир зареєстрована у містах Житомирі, Коростені, Бердичеві, Новоград-Волинському та Овручі. Найбільш складною є  ситуація з розкриття квартирних крадіжок у Бердичівському районі, де зареєстровано 50  кримінальних правопорушень. Загалом закінчено досудове розслідування по 156 кримінальних правопорушеннях, з яких 137 направлено до суду з обвинувальним актом (або 30,5 %; Україна – 21,1 %).

У наступному номері газети «20 хвилин» читайте, як житомирянка уві сні почула, що до неї крадуться грабіжники, та що потрібно робити в таких випадках. А також про те, як попри відеореєстратори та інші знаки сигналу грабіжники розбивають вікна автівок та витягають речі, які житомиряни, нічого не підозрюючи, залишають в авто.

Будьте пильними!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up