Завідуючий відділенням лікарні Житомира організував продаж онкохворим безплатних ліків

Завідуючий відділенням лікарні Житомира організував продаж онкохворим безплатних ліків

Така схема діяла принаймні упродовж останніх пів року, щомісячно забезпечуючи дохід її організаторам у розмірі близько півмільйона гривень.

Співробітники УСБУ і слідчі поліції під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури 24 вересня провели обшуки у службових кабінетах одного з лікувальних закладів Житомира та низці аптечних пунктів.

«За наявною інформацією, організував протиправну діяльність завідувач одного з відділень онкоцентру спільно зі своїм колегою. Медики призначали онкохворим лікування, а вартісні ліки пропонували купувати в аптеках – це при тому, що ці медикаменти вони безкоштовно отримували від держави на кожного хворого. Медики-шахраї списували отримані ліки і продавали їх приватним аптекам за пів ціни. Препарати збували у декількох обласних центрах. Схема діяла щонайменше упродовж останніх пів року», – повідомили у пресцентрі СБ України у Житомирській області.

За наявною інформацією, така схема забезпечувала дохід її організаторам у розмірі близько пів мільйона гривень.

Відео дня

«Цього ж дня з автомобіля одного з учасників злочинної схеми було вилучено готівку у майже пів мільйона гривень та чергову партію ліків (50 упаковок вартісного протипухлинного препарату)», – повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Як зазначають у пресслужбі прокуратури Житомирської області, нині проводяться слідчі дії, спрямовані на з’ясування усіх обставин справи та причетність фігурантів до вчинення інших аналогічних злочинів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правпорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, проводить Головне управління Нацполіції в області, оперативний супровід здійснюється Управлінням служби безпеки в області.

Законодавством за таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (31)
  • Надежда Шрамко

    Як можна наживаться на хворих людях,та щей таких!
  • Владимир Шишацкий

    За такое нужно повесить на Михайловской за яйца, и пи.. здить ломом по хребту.
  • Наталия Игнатенко

    За наші гроші й відкупиться !!!
  • Дианна Форион

    Коли закрите товариство в державі. Люди йдуть, їдуть. Ніхто не контролює. Медсестри тупоголові, котрі сидять і за хабаря роблять собі вищі категорї, щоб отримувати високі зарплати. Та іще носити керівникові ці ж самі кошти від людей до яких кидаються, як на собак з ненависті. Невірні діагнози, почесні грамоти. А в коридорах напружені черги. І керую цим декілька людоїдів. Нащо такі диспансери?!!

keyboard_arrow_up