Затриманому на хабарі посадовцю водоканалу і його спільнику загрожує до 10 років ув’язнення

Затриманому на хабарі посадовцю водоканалу і його спільнику загрожує до 10 років ув’язнення
  • Детективи поліції завершили розслідування схеми «відкату» у комунальному підприємстві.

Історія із затриманням на хабарі 350 тис. грн працівника "Житомирводоканалу" стала відомою наприкінці червня 2021 року. Повідомлялося, що за перерахування коштів за поставлене відповідно до укладеного договору обладнання на комунальне підприємство посадовець вимагав та одержав від представника постачальника так званий «відкат».Згодом посадовця відсторонили від роботи на місяць.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області, 22 жовтня детективи Слідчого управління ГУНП за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ завершили розслідування злочинної схеми по отриманню «відкату» на водоканалі. Обвинуваченим може загрожувати до 10 років ув’язнення.

Співучасником протиправної діяльності став приватний підприємець, 43-річний житель сусідньої області.

Відео дня

Під час досудового розслідування встановлено, що директор отримав від представника суб’єкта господарювання гроші в якості «відкату» за укладення договору поставки товару, а також швидке та безперешкодне проведення відповідних розрахунків.

Детективи поліції Слідчого управління ГУНП повідомили обом чоловікам підозри у вчиненні кримінального діяння, а 22 жовтня обвинувальні акти, затверджені прокурором Житомирської обласної прокуратури, вручено обом фігурантам. Їм інкримінується вчинення правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Відповідно до законодавства України чоловікам може загрожувати ув’язнення на термін від 5 до 10  років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснювала Житомирська обласна прокуратура.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up