За жорстоке вбивство 30-річної дружини житель Бердичева та його сестра-спільниця отримали по 12 років позбавлення волі

За жорстоке вбивство 30-річної дружини житель Бердичева та його сестра-спільниця отримали по 12 років позбавлення волі

Жорстоке вбивство 30-річної жінки, матері малолітньої дитини, скоєне у Бердичеві у січні 2018 року.

Повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Апеляційні скарги прокурора та потерпілої на вирок суду першої інстанції щодо призначення покарання двом особам у скоєнні умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб, що сталося у місті Бердичеві, 29.07.2021 розглянуто Житомирським апеляційним судом.

Апеляційним судом скасовано вирок Богунського районного суду міста Житомира, яким бердичівлянина визнано винним у скоєнні умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України) та призначено йому покарання у виді 10 років позбавлення волі, а його спільницю – рідну сестру - виправдано.

Відео дня

Натомість колегія суддів апеляційного суду, погодившись з доводами прокурора та потерпілої, ухвалила новий вирок, яким визнала співучасників винними у скоєнні злочину, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб) та призначила обом покарання у виді 12 років позбавлення волі.

Жорстоке вбивство 30-річної жінки, матері малолітньої дитини, скоєне у Бердичеві у січні 2018 року, викликало значний резонанс громадськості.

Установлено, що бердичівлянин, 1989 року народження, та його рідна сестра, 1986 року народження, дізнавшись, що його дружина одержала значну суму грошей від родича, почали їх вимагати. У зв’язку з цим між жінкою та співучасниками виник конфлікт, під час якого чоловік та його сестра вбили потерпілу.

Під час досудового слідства і дотепер обвинувачений перебуває під вартою.

Вирок апеляційного суду набрав законної сили з дня прийняття, 29.07.2021. Відтак обоє винні у вбивстві понесуть законне покарання.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up