За втручанням Бердичівської окружної прокуратури у житловий фонд Бердичівської міської ради повернуто комунальну власність вартістю понад 20 млн грн

За втручанням Бердичівської окружної прокуратури у житловий фонд Бердичівської міської ради повернуто комунальну власність вартістю понад 20 млн грн

Бердичівська міська рада свого часу з метою збереження житлового фонду уклала договір з приватним товариством, відповідно до  якого, останнє зобов’язалося виконати реконструкцію двоповерхової будівлі комунальної власності площею 620 кв.м під житло.

По завершенню будівельних робіт виконавець мав передати до комунальної власності три квартири.

Однак, товариство у відведений строк реконструкцію не виконало. Більше того, в 2021 році, порушивши чинне законодавство й умови договору, за відсутністю документа, що посвідчує право на земельну ділянку комунальної власності, приватне товариство зареєструвало право приватної власності на спірний будинок як об’єкт незавершеного будівництва з готовністю 81%.

Такі обставини, стали достатніми для того, щоб Бердичівська окружна прокуратура звернулась із позовом про скасування реєстрації права приватної власності з одночасним припиненням речового права на незавершене будівництво багатоквартирного житлового будинку вартістю понад 20 млн. грн., розташованого в межах міста Бердичева.

Відео дня

Господарський суд Житомирської області погодився з позицією прокуратури та позов задоволив.

Товариство, не погоджуючись з рішенням суду, оскаржило його в апеляційному порядку, проте 10.10.2023 Північно-західний апеляційний господарський суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up