За участі прокуратури Житомирщини у дохід держави конфісковано майже 520 кубометрів деревини

За участі прокуратури Житомирщини у дохід держави конфісковано майже 520 кубометрів деревини

Це 560 соснових колод.

Як повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури, прокурор у суді довів, що директор приватного товариства у квітні 2022 року намагався незаконно переправити із Житомирщини через митний кордон  велику партію (10 залізничних вагонів) лісоматеріалів. 

Обвинувачений надав вказівку підлеглим приховати ділову деревину, прикривши її паливними лісоматеріалами. При цьому для митного контролю подав електронні декларації з недостовірними відомостями, у яких зазначив, що товаром є тільки дров’яна лісопродукція.  

Відео дня

Директора визнано винним у складанні і видачі завідомо неправдивих офіційних документів та переміщенні через митний кордон України з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів необроблених в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 201-1 КК України).

Вироком суду йому призначене покарання – сплата штрафу на суму 850 тис. грн, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій на строк 1 рік 6 місяців.

Свою вину фігурант визнав. Також він виявив бажання передати на потреби ЗСУ 314 тис. грн – суму грошової застави, визначеної при обранні запобіжного заходу. 


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up