За тиждень поліція Житомирщини повернула додому 18 дітей

За тиждень поліція Житомирщини повернула додому 18 дітей

У період з 30 серпня по 5 вересня житомирські правоохоронці допомогли встановити місцеперебування 18 неповнолітніх.

Найменшому із розшукуваних було 2,6 років, найстаршому – майже 18. На щастя, усі діти знайдені впродовж першої доби пошуків і з ними нічого лихого не сталося,-повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Чотирьох з названої кількості дітлахів шукали поліцейські упродовж неділі, 6 вересня.

Про зникнення маленького сина (2,6 років) до поліції Коростеня повідомив місцевий житель. За словами чоловіка, він гуляв у місті разом з дитиною і якоїсь миті втратив пильність, а за кілька хвилин не побачив сина біля себе. Самостійні пошуки не принесли результату й наполоханий батько викликав правоохоронців. На щастя, за чверть години дитину розшукали неподалік від місця прогулянки.

Відео дня

Надвечір 6 вересня до чуднівських поліцейських звернулась мама 16-річного жителя Романівської громади. За словами жінки, юнак вирушив ще зранку в ліс по гриби і не повернувся, мобільний телефон він залишив удома. Відтак на розшук хлопця були зорієнтовані працівники місцевих підрозділів поліції та жителі громади. Від мешканців сусіднього села правоохоронці дізнались, що люди бачили схожого хлопця. Він сідав до салону автобуса, який слідував до Житомира. На пів шляху рейсовий автобус зупинили поліцейські – у ньому дійсно виявили розшукуваного хлопчину. За його словами, він загубився і сподівався пасажирським транспортом дістатись до свого села.

На Овруччині одразу трьох дітлахів, віком 7, 10 та 14 років, шукали правоохоронці. Про їх зникнення повідомила бабуся. Під час перевірки можливого місця перебування малечі було встановлено, що вони із села дістались до м. Овруча, де їх і знайшли та повернули додому.

А в Житомирі відносно жительки обласного центру, 11-річний син якої залишив домівку, поліцейські склали адміністративний протокол за неналежне виконання батьківських обов’язків. Про зникнення меншого братика правоохоронців повідомила його сестра. Вона розповіла, що хлопець не повернувся додому і з ним немає зв’язку. При спілкуванні з матір’ю ювенальні інспектори з’ясували, що жінка має схильність до вживання алкоголю, а відтак відсутністю дитини упродовж доби не надто перейнялась. На щастя, хлопчика швидко розшукали. Як виявилось, він ночував у друзів, але не став повідомляти про це додому. З родиною нині працюють поліцейські ювенальної превенції.
 
Правоохоронці закликають усіх батьків, які мають на вихованні неповнолітніх дітей, уважніше ставитися до своїх батьківських обов’язків. Не залишайте дітлахів без нагляду, потурбуйтеся про наявність постійного телефонного зв’язку з дітьми, цікавтеся колом друзів та інтересів ваших чад. І не соромтеся запитати, де знаходиться і чим займається ваша дитина у той чи інший час доби. У разі виникнення неприємних ситуацій, заручіться підтримкою поліції. Телефон «102» працює цілодобово.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up