За розрахунки чужою карткою житомирянину загрожує до 5 років позбавлення волі

За розрахунки чужою карткою житомирянину загрожує до 5 років позбавлення волі

Протягом одного дня 40-річний чоловік витратив з чужої картки 15 тисяч гривень. а затим викинув її.

За вчинене йому може загрожувати до 5 років ув’язнення, - повідомляє Житомирське районне управління поліції.  

Улітку до Житомирського районного управління звернувся 48-річний житель обласного центру із заявою про зникнення заощаджень з банківської картки. Про це заявник дізнався під час відновлення викраденої картки у фінансовій установі.

Оперативники кримінальної поліції у результаті низки розшукових дій встановили, що до крадіжки причетний 40-річний житомирянин. Зрозумівши, що доступ до рахунку ніяк не обмежений, він протягом одного дня  через безконтактні розрахунки в магазинах задовольняв власні потреби. Загалом витратив понад 15 тисяч гривень, а потім викинув картку. 

Відео дня

Після необхідних процесуальних дій слідчі повідомили чоловікові про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) КК та ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток…).  Нині досудове розслідування завершено, обвинувальних акт щодо чоловіка скеровано до суду.

Відповідно до чинного законодавства за сукупністю вчинених правопорушень обвинуваченому може загрожувати покарання від арешту терміном до 6 місяців до 5 років позбавлення волі.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up