За булінг в інтернеті однокласниці відповідальність нестимуть батьки кривдниці

За булінг в інтернеті однокласниці відповідальність нестимуть батьки кривдниці

У Ружинському районі області поліцейські розбирались у ситуації із цькуванням 13-річної дівчини через соціальну інтернет-мережу.

У віртуальних знущаннях з тинейджерки була викрита її однокласниця. Відносно матері дівчини правоохоронці склали адміністративний протокол. Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

До ювенальних поліцейських Ружинського відділення звернулась схвильована жителька одного із сіл, яка і розповіла про ситуацію. За словами жінки, вона помітила зміни у поведінці своєї 13-річної доньки. Під час шкільних зимових канікул настрій дівчини став вкрай пригніченим, вона часто плакала і ні з ким не спілкувалась. Врешті юначка зізналась про  цькування у соціальній мережі. Віртуальні напади, образи і погрози здійснювались через акаунти різних користувачів уже тривалий час.

Розбираючись у ситуації, ювенальні поліцейські з’ясували, що дівчинка потерпає від образ своєї однокласниці у навчальному закладі. Під час перевірки виявилось, що вона й спровокувала подальше цькування однолітки на її сторінці у соцмережі. Кривдниця здійснювала віртуальні напади і через фейкові, спеціально створені, акаунти.

Відео дня

– Із винуватицею, теж 13-річною жителькою Ружинщини, та її родиною ми провели роз’яснювальну роботу щодо неприпустимості подібної поведінки і правових наслідків систематичного цькування. Оскільки дівчина не досягла віку настання адміністративної відповідальності, то протокол за фактом булінгу складено відносно її матері. Нині адмінматеріали передані на розгляд суду, - прокоментувала керівниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

За чинним законодавством булінг (цькування) учасника освітнього процесу (ст. 173-4 КУпАП) передбачає накладення штрафу у тому числі на батьків неповнолітнього порушника від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або призначення громадських робіт.

Водночас поліцейські звертаються до громадян: якщо ви помітили очевидні зміни у поведінці ваших неповнолітніх дітей або учнів, відверте пригнічення, замкнутість, страх перед однолітками і пов’язані з ними небажання відвідувати школу, - це приводи для серйозного занепокоєння і розмови. Правоохоронці закликають усвідомлювати і не замовчувати випадки булінгу, щоб не сприяти порушникам і запобігти наслідкам цькування.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Наташа Крисан

    У нас купа органів які повинні перевіряти, документи стан електропроводки, газу а вони сидять в кабінетах і хабарями кармани набивабть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up