З початку року на Житомирщині ювенальна поліція задокументувала майже 60 фактів продажу алкоголю чи тютюну неповнолітнім

З початку року на Житомирщині ювенальна поліція задокументувала майже 60 фактів продажу алкоголю чи тютюну неповнолітнім

Продавці та власники торговельних закладів сплатили штрафи. До того ж за поданням поліції Державною податковою службою 4 підприємців позбавлено ліцензій на право торгівлі вказаними товарами. 

Як повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області, минулого тижня інспектори сектору ювенальної превенції Бердичівського райвідділу поліції провели черговий профілактичний захід, спрямований на пропаганду безпечного та здорового способу життя. У результаті виявили та задокументували два факти продажу неповнолітнім алкогольних напоїв.

У ході рейду поліцейські роз’яснювали продавцям магазинів норми чинного законодавства щодо продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Відео дня

Станом на 27 липня працівники підрозділів ювенальної превенції у різних громадах області задокументували загалом 59 адміністративних порушень, учинених продавцями продмагазинів, які реалізували неповнолітнім особам алкогольні напої. Такі випадки зареєстровані у громадах Житомирського району - 26, (у місті Житомирі - 9), Коростенського та Новоград-Волинського районів – по 12 та Бердичівського району – 9. 

Усі матеріали були спрямовані на розгляд адміністративних комісій, рішеннями яких на продавців, причетних до правопорушень, були накладені штрафи на загальну суму близько 51 тисячі гривень.

Окрім того, поліцейські спрямували відповідні матеріали та до органів Державної податкової служби, за результатами розгляду яких власники торговельних закладів сплатили понад 40 тисяч гривень штрафів. Також були анульовані 4 ліцензії на продаж підакцизних товарів.

Правоохоронці наголошують дорослим на суворішому контролі за дітьми у період карантину. Також закликають громадян відповідальніше ставитись до визначених законодавством норм і правил поведінки, особливо якщо мова йде про належне виховання дітей і їх безпеку. Будьте прикладом для молоді: не порушуйте і не сприяйте вчиненню протиправних діянь дітьми і підлітками. 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up