«Відмивання» мільйонних тіньових прибутків - на Житомирщині підозрюють директора підприємства, бенефіціаром якого є родина «гауляйтера» Херсонщини

«Відмивання» мільйонних тіньових прибутків - на Житомирщині підозрюють директора підприємства, бенефіціаром якого є родина «гауляйтера» Херсонщини

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Житомирська обласна прокуратура спільно з СБУ викрили публічне акціонерне товариство з видобування граніту на Житомирщині, засновником і бенефіціарним власником якого є родина «гауляйтера» тимчасово окупованої частини Херсонщини.

Наразі директору публічного товариства повідомлено про підозру у зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки державним і громадським інтересам, а також у легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені повторно (ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 209 КК України).

Відео дня

Слідство встановило, що підозрюваний протягом січня 2018 - листопада 2022 років фактично реалізував 11,4 тис. м3 гранітної продукції, проте в офіційних документах відобразив утричі менший обсяг, до того ж не той вид, собівартість видобутого каменю, сортність, категорію та розміри блоків габро і лабрадориту. 

Унаслідок таких махінацій каменевидобувне товариство не відобразило в повному обсязі отриманий дохід, а здобуті злочинним способом кошти директор легалізував, придбавши декілька легкових автомобілів, самохідну бурову установку та навантажувач за 2,5 млн грн. 

Наразі накладено арешт на майно товариства – спецтехніку вартістю майже 6 млн грн, земельну ділянку площею 5 га, корпоративні права та гроші на банківських рахунках.

Злочин викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Управлінням СБ України в області, Управлінням стратегічних розслідувань в області Нацполіції України та Головним управлінням Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up