Верховний Суд зобов'язав приватне акціонерне товариство повернути Бердичівській міськраді земельну ділянку вартістю 13,7 млн грн

Верховний Суд зобов'язав приватне акціонерне товариство повернути Бердичівській міськраді земельну ділянку вартістю 13,7 млн грн

За наполегливої, принципової правової позиції Житомирської обласної прокуратури Верховний Суд залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким зобов’язано приватне акціонерне товариство повернути Бердичівській міській раді земельну ділянку площею 70,4 тис. м2 вартістю 13,7 млн грн.

Бердичівська окружна прокуратура встановила, що попри те, що строк договору оренди землі, укладеного Бердичівською міською радою з акціонерним товариством, закінчився ще у 2013 році, недобросовісний користувач продовжує її безпідставно використовувати, - повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.  

З метою захисту інтересів держави, у березні 2021 року прокурори  заявили позов, який Господарським судом Житомирської області задоволено у лютому 2022 року. 

Згодом, за скаргою товариства, Північно-західний апеляційний господарський суд таке рішення скасував та ухвалив нове, яким відмовив у задоволенні позову з підстав відсутності у відповідача обов’язку щодо повернення земельної ділянки.

Відео дня

Житомирська обласна прокуратура не погодилася з таким рішенням суду апеляційної інстанції та оскаржила його у касаційному порядку до Верховного Суду.

Позицію прокуратури Верховний Суд визнав обґрунтованою та вказав, що місцевий господарський суд при вирішенні спору всебічно, повно та об`єктивно встановив істотні обставини справи в їх сукупності і прийняв законне та обґрунтоване рішення про задоволення позову, яке помилково скасував суд апеляційної інстанції.

Тож незаконно орендовану земельну ділянку комунальної власності буде повернуто розпоряднику.  

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up