В Житомирі після спілкування з поліцією 51-річний чоловік потрапив до реанімації: йому видалили селезінку

В Житомирі після спілкування з поліцією 51-річний чоловік потрапив до реанімації: йому видалили селезінку

Очільник поліції заперечує причетність підлеглих до події: «він сам винний».

Уночі 3 листопада до Житомирського відділу поліції для оформлення адміністративних матеріалів патрульні доставили 51-річного житомирянина. Після «спілкування» з поліцією чоловіка було доставлено «швидкою» до лікарні, де після тривалої операції йому видалили селезінку.

В соціальній мережі Facebook на офіційній сторінці 5 листопада Патрульна поліція Житомирської області оприлюднила повідомлення, в якому заперечує побиття чоловіка.

Відео дня

«З приводу інформації, що поширюється в мережі, повідомляємо. 3 листопада, о 1-й годині 20 хвилин інспекторам поліції надійшло повідомлення про те, що в центрі міста на автомобілі Peugeot пересувається громадянин в стані алкогольного сп’яніння.

Транспортний засіб, що підпадав під отримане орієнтування, патрульні поліцейські зупинили на вулиці Лятошинського. Слід зазначити, що чоловік поводив себе агресивно, виражався нецензурною лексикою в бік поліцейських та осіб, котрі перебували на місці зупинки. Намагався піти. В присутності свідків патрульні запропонували чоловікові пройти освідування на місці або ж у медичному закладі. Від проходження перевірки громадянин відмовився. 

… Оскільки громадянин почав скаржитись патрульним поліцейським на біль в черевній порожнині, до міського відділу поліції викликали швидку медичну допомогу».

Раніше, 4 листопада, Житомирська обласна прокуратура оприлюднила також заяву про розпочаток кримінального провадження з цього випадку.

«Житомирською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом перевищення повноважень працівником правоохоронного органу. 

У середу, 4 листопада, Житомирською місцевою прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України), що сталося у місті Житомирі.  

Зокрема, у соцмережах набуло резонансу відео, у якому місцеві жителі розповіли про побиття працівниками патрульної поліції водія, який не виконав їхнє прохання вийти зі свого автомобіля  для  перевірки відповідних документів.

Подія відбулась 03.11.2020 у Житомирі, уночі, близько 01 год. 30 хв. За їхніми словами, після того, як чоловіка доставили до відділення поліції, він потрапив до лікарні, де його терміново прооперували.

Наразі матеріали кримінального провадження для проведення досудового розслідування передані до Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Крім того, Житомирським відділом поліції розпочато кримінальне провадження за фактом умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень, у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків   (ч. 2 ст. 345 КК України).

Кримінальне провадження розпочато за заявою патрульного інспектора щодо спричинення йому цим водієм тілесного ушкодження під час перевірки документів на транспортний засіб. 

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Житомирська місцева прокуратура».

Сьогодні, 5 листопада, відбувся мітинг протесту проти побиття людини працівниками поліції. До мітингувальників вийшов начальник поліції області (на фото) та відповів на їх запитання.

Сама поліція інформує в повідомленні від 05.11.2020, що «3 листопада уночі до Житомирського відділу поліції для оформлення адміністративних матеріалів патрульні доставили 51-річного житомирянина. У холі відділу у чоловіка погіршилось самопочуття та йому було викликано карету екстреної медичної допомоги. Наразі обставини події перевіряються у ході розпочатого інспекцією з особового складу УКЗ ГУНП службового розслідування.

Попередньо встановлено, що чоловік керував транспортним засобом «Пежо Партнер», коли його за підозрою у перебуванні у нетверезому стані зупинили патрульні поліцейські на вулиці Лятошинського у м. Житомирі близько першої ночі.  

У подальшому між водієм та поліцейськими виник конфлікт. Його обставини та повний перебіг нині встановлюється у рамках відкритих кримінальних проваджень за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) ККУ».

5 листопада біля приміщення ГУНП начальник поліції області Юрій Олійник зустрівся з жителями обласного центру, які звернулись до нього за роз’ясненням щодо вказаної події.

- Моя позиція принципова: в обставинах треба об’єктивно розібратись і це, без сумніву, зроблять компетентні органи, які розслідуватимуть кримінальні провадження. У будь-якому разі ми не збираємось когось покривати чи  щось приховувати, а зробимо від нас залежне, у тому числі передамо матеріали службового розслідування до органів слідства, аби якнайшвидше встановити реальні обставини події, - сказав Юрій Олійник. 

Але під час мітингу протесту біля обласного УВД в Житомирі, де зібралося більш 250 осіб, присутні зазначили, що керівник поліції Житомирської області відповісти на запитання за що катують українців в мирному Житомирі не зміг. 

За словами очільника обласної поліції, затриманий Петро Ярмак відчув сильний біль в животі та з вуха пішла кров, а на тілі чомусь з’явилися синці. Але поліцейські його не чапали. Тобто затриманий побив сам себе та наніс собі пошкодження у вигляди розриву селезінки, після чого його вже як потерпілого забрали до лікарні, де одразу видалили селезінку та поклали в реанімаційний відділ і почали боротися за його життя.

Чи вдасться засудити винних, покаже час, але присутні висловлювали думку, що ще ніколи винні не понесли заслуженого покарання. 

В будь-якому випадку, поліція не мала права піддавали людину тортурам та робити інвалідом.

Руслан Мороз


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up