В Андрушівський громаді затримали кримінального авторитета за вимагання боргу 32 тис. грн у місцевої мешканки

В Андрушівський громаді затримали кримінального авторитета за вимагання боргу 32 тис. грн у місцевої мешканки

До поліції звернулася 34-річна жителька Андрушівської громади про вимагання від неї повернення боргу та погрози фізичною розправою.

Поліцейські розпочали досудове розслідування за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) КК України.

Правоохоронці встановили, що 52-річний житель Андрушівської громади звернувся до 47-річного жителя Бердичівського району за допомогою у поверненні боргу. Відомо, що останній є кримінальним авторитетом та нині перебуває у статусі «смотрящого» за Андрушівською громадою.

Тож з середини травня до жінки почали надходити телефонні дзвінки від кримінального авторитета з погрозами та вимогами повернути 32 тисячі гривень позики. У зв’язку з цим жінка змушена була переказати 10 тисяч гривень на вказаний їй банківський рахунок.

Відео дня

1 червня слідчі Слідчого управління, за силової підтримки спецпризначенців РПОП ГУНП Житомирщини, провели низку обшуків за місцями проживання вимагачів та у транспортних засобах, які їм належать.

У результаті вилучили засоби мобільного зв’язку, банківську картку, на яку перераховувались грошові кошти від потерпілої, інші речі.

Крім того, з будинку, де проживає кримінальний авторитет, поліцейські вилучили близько 5 кг сухої подрібненої речовини рослинного походження, зовні схожої на наркотичний засіб канабіс. Чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Нині триває подальше досудове розслідування. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Оперативний супровід провадження здійснюють працівники Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Національної поліції. Процесуальне керівництво - Житомирська обласна прокуратура.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up