Увага, батьки! У Житомирі «закладчики» розповсюджують наркотики на території шкіл

Увага, батьки! У Житомирі «закладчики» розповсюджують наркотики на території шкіл

Наркотики в школах – це реальна проблема, мовчати про яку означає дозволити горе-бізнесменам калічити долі підлітків. Численні графіті з посиланнями на телеграм-канали та сайти, де можна замовити безліч різноманітної гидоти, – все це, нікуди правди подіти, є у Житомирі. 

На превеликий жаль, більшість підлітків стають дотичними до наркотиків не самовільно: за компанію з друзями, з цікавості, чи банально від незнання наслідків, але, окрім таких випадків, є ще чимало ситуацій, коли діти куштували наркотики, не знаючи, що це таке.

З огляду на те, що кожна людина особлива і має індивідуальне сприйняття світу, а підлітки – це завжди ще ті авантюристи, котрі вивчають світ і бажають знати абсолютно все, часто так звані «закладчики» залишають на парканах шкіл, дитячих садочків та ігрових майданчиків закладки з наркотичними речовинами. Чому таке допускається і не контролюється у Житомирі – велике питання.

Ось черговий випадок, який доводить, наскільки незахищеним є молоде населення нашого міста, адже натрапити на закладку, що може знищити життя, – може будь-хто.

Відео дня

На огорожі школи № 12 у Житомирі підліток знайшов дивний синій квадратик, міцно запакований. Проте вчинив розумно та по-дорослому: приніс додому, аби показати батькам знахідку.

Мама хлопчика, розгорнувши запаковане, була в серйозному шоці. Усередині синьої клейкої ленти був пакетик з білою наркотичною речовиною. 

Жінка не розгубилася і записала звернення до інших батьків, аби вони були обачнішими та пояснювали дітям, що натрапити на подібну гидоту може кожен, але потрібно пам’ятати про небезпеку.

«Приходить моя дитина зі школи, каже:”Мам, я не знаю, як ти до цього поставишся, але є що розповісти тобі… Ми з друзями лазили на турніках, гралися, і я знайшов біля школи закладку“», – розповідає Дар’я Велібеєва у відео, яке опублікувала на своїй сторінці у фейсбук.

«Я багато чула про них, але ніколи не бачила на власні очі, – продовжує жінка, – ось цей невеликий заверток на магнітику. Це висить на шкільному паркані, це знайшов мій син, якому 10 років. Розгорнули і всередині – білий порошок, що за речовина – я не знаю. Будь-яка інша дитина з цікавості могла взяти це і скуштувати».

На жаль, дійсно будь-хто міг знайти подібне, і не відомо, які були б наслідки.

Батькам – обов’язкові поради, як говорити з дітьми про наркотики, щоб не потрапити в біду:

Звісно, робити це надто нав’язливо не потрібно, тільки у разі, якщо дитина дійсно різко змінилася в негативну сторону без причини. Не варто забороняти ночівлі у друзів, якщо немає вищеперерахованих факторів щодо фізичного та емоційного стану. 

Говоріть з дітьми, як з дорослими. Покажіть фільми, де розкрита тема наркотиків та наркотичної залежності. Більше приділяйте часу малечі та створюйте усі умови для того, щоб у дитини були цікаві хобі та заняття, яким вона хотіла б присвятити час.

Керівництво шкіл також повинно контролювати, хто саме відвідує територію школи. Охорона повинна ефективніше забезпечувати безпеку дітей у закладах освіти.

Коментарі щодо цієї ситуації, звісно, були різко негативні, адже це велика проблема, яку не контролюють.

Чи вживатиме поліція заходів щодо контролю за такими ситуаціями та затриманням тих, хто розповсюджує отруту, журналісти редакції «20 хвилин» дізнавалися у керівниці відділу комунікації поліції Житомирської області Алли Ващенко.

«У конкретно цьому випадку заходи проводяться, але вони не можуть бути публічними. Якщо інформація щодо загальної ситуації – то ми її регулярно публікуємо на сайті поліції: кого викривають, скільки викривають, і практично щодня ми подаємо інформацію саме щодо незаконного обігу наркотиків», – зазначила Алла Ващенко. 

Отже, будьте уважними та говоріть з дітьми на таку неприємну тему, як наркотики, тому що ніхто не захищений від горе-ділків, які розповсюджують отруту по Житомиру, і, на жаль, ніхто не знає, де її знайдуть наступного разу.

Валерія Наумова

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up