Уродженця Житомира Юрія Кота судитимуть за дежзраду

Уродженця Житомира Юрія Кота судитимуть за дежзраду

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора, перед судом постане колишній український телеведучий за державну зраду та виправдовування збройнї агресії рф. 

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України - російського журналіста.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений до 2014 року працював ведучим на українських телерадіоканалах. Під час Революції Гідності він був ведучим на київському Антимайдані, після чого переїхав на постійне місце проживання до РФ. В Москві він розпочав роботу на державному телеканалі країни-агресора як журналіст. Обвинувачений висвітлює події в Україні у вигідному для Кремля ракурсі, завдаючи шкоду інформаційній безпеці нашої держави.

У своїх виступах у ЗМІ та публікаціях в месенджерах він підтримує керівництво РФ та початок воєнних дій в Україні. Переважно вони підготовлені на замовлення посадових осіб держорганів й установ РФ та російських медійних центрів.

Відео дня

На власних сторінках у соціальних мережах він дискредитує чинну владу України, її представників і рішення, формує негативний імідж нашої держави на міжнародній арені. Його пости містять заклики до захоплення окупантами всієї території України.

Йому інкриміновано державну зраду, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України й виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Досудове розслідування – слідчі ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – ДЗНД СБУ.

Офіс Генерального прокурора

Читайте також: Уродженцю Житомира телеведучому Юрію Коту повідомили про підозру в держзраді.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (23)
  • Сергей Гаврилюк

    Праститутка
  • Римма Кудрявцева

    От гнида
  • Сергей Козак

    Кто его посадит он в Москве и как если рашов гражданство принял
  • Ірина Пятниця

    Судити треба зрадників тут, а не повітря! І робити видимість роботи

keyboard_arrow_up