Уродженець Ірану організував у Житомирі злочинне угруповання, яке займалося легалізацією іноземців в Україні

Уродженець Ірану організував у Житомирі злочинне угруповання, яке займалося легалізацією іноземців в Україні

43-річний чоловік залучив трьох житомирянок, разом вони підробляли документи і переправляли через державний кордон України іноземців.

Як повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури, слідством встановлено, що організував злочинну групу, яка займалася незаконним переправленням іноземців через державний кордон України, 43-річний уродженець Ірану, який чотири роки тому набув українське громадянство та проживав у Житомирі.

До складу угруповання він залучив двох знайомих житомирянок. Спільниці створили фіктивні фірми та, систематично підробляючи офіційні документи, «працевлаштовували» земляків організатора злочинного угруповання.

Він же, підшукуючи через оголошення в мережі Інтернет бажаючих незаконно переїхати на постійне проживання до України, за винагороду (від 8 до 15 тис. доларів США) надавав їм пакет необхідних документів та супроводжував через державний кордон. Протягом декількох років організованою групою незаконно переправлено через державний кордон України майже 20 іноземців.

Відео дня

Під час обшуків у фігурантів справи вилучено та накладено арешт на чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, печатки, документи для оформлення віз іноземцям, а також три земельні ділянки, які належать організатору угруповання.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури трьом учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру у сприянні в незаконному переправленні через державний кордон України з наданням засобів, з корисливих мотивів, вчинене організованою групою, а також службовому підробленні офіційних документів  (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкція суворішої, ст. 332, ч.3 КК України передбачає покарання у виді  позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up