У Житомирі військовий-контрактник попався на незаконному збуті боєприпасів

У Житомирі військовий-контрактник попався на незаконному збуті боєприпасів

На Житомирщині співробітники Служби безпеки України у межах заходів із протидії незаконному обігу зброї та вибухових речовин викрили контрактника ЗСУ на незаконному збуті військових засобів ураження.

Про це повідомила прес-група УСБ України в  Житомирській області.

Оперативники спецслужби встановили, що військовослужбовець однієї із частин, дислокованих на території області налагодив збут вибухівки і боєприпасів із району проведення Операції об’єднаних сил. «Клієнтів» зловмисник підшуковував на тематичних Інтернет-форумах та через знайомих із кримінальних кіл.

Відео дня

Правоохоронці затримали контрактника на одній із вулиць Житомира під час чергової спроби збуту двох тротилових шашок загальною вагою чотириста грамів та засобів детонації до них і двох десятків патронів за три тисячі гривень. Раніше правоохоронці задокументували продаж зловмисником двохсот патронів на суму чотири тисячі гривень.

У ході санкціонованих обшуків правоохоронці виявили ще півдесятка гранат для підствольного гранатомета, засоби детонації та майже шістсот набоїв.

У межах кримінального провадження відкритого за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо обрання фігуранту справи міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших осіб, можливо причетних до протиправної діяльності.

Операція із викриття зловмисника проводилася спільно зі слідчими ГУ Національної поліції в Житомирській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури.


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Максим Кухарчук

    Якось багато останнім часом таких торгашів...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up