У  Житомирі судитимуть наркоділків, які  «варили» амфетамін у лісопосадці

У  Житомирі судитимуть наркоділків, які   «варили» амфетамін у лісопосадці

До злочину причетний 35-річний житомирянин-організатор і ще четверо осіб.

Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за  фактом організації та утримання місця для незаконного виготовлення психотропної речовини, незаконного зберігання та збуту психотропних речовин,  скоєних організованою групою (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 309, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317 КК України), - інформує пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Як повідомлялося раніше, особливо тяжкі злочини скоїла група осіб у складі п’яти осіб, яку організував 35-річний житель Житомира.

Зокрема, обвинувачені у Житомирському районі, між селами Млинище та Піски, у лісопосадці, віднайшли закинуте приміщення, у якому розмістили   нарколабораторію, обладнавши її хімічним та кухонним посудом, електронними вагами, пластиковими ємностями, а також закупили відповідні компоненти (прекурсори, спирт ізопропіловий, оцтову кислоту) тощо.

Відео дня

Крім цього, ними було  обладнано ще й декілька гаражів для «сушіння» та фасування психотропної речовини - амфетаміну, який систематично виготовляли у великих обсягах та збували  наркозалежним особам. 

Лише одноразово, під час обшуку 28.01.2021, у місцях виготовлення правоохоронцями вилучено майже 300 г амфетаміну, понад півкілограма канабісу, три літри прекурсорів. 

Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області за оперативного супроводу Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України. 

Справу розглядатиме Житомирський районний суд.

Житомирська обласна прокуратура здійснюватиме публічне обвинувачення.

Санкцією однієї із статей (ч. 3 ст. 307) передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up